Slider Travel

5 manieren om in Valencia van je kater af te komen

IMG_4493

Voor een perstrip waren wij in de buurt van Valencia afgelopen weekend en dat was een te mooie kans om ook niet even deze heerlijke stad aan te doen, en dat hebben we geweten. Met barstende koppijn werden we op zaterdagochtend wakker, niet door de brandende zon, nee door een open bar en een Nederlandse opvoeding. Omdat het zonde is om de hele dag een siësta in het hotel te houden alleen omdat wij te diep in het glaasje hebben gekeken besloten we op pad te gaan en de stad te ontdekken met deze vijf dingen als hoogtepunt.

 

IMG_4495

1) Vergeet het Vondelpark deze drooggelegde stadsrivier is het mooiste stadspark ter wereldDit park heeft niets met grootte te maken maar wel alles met lengte, we hebben het niet opgezocht maar deze lange strip van 11 kilometer moet zeker het langste park ter wereld zijn. Het is in ieder geval het mooiste parkje waar wij ooit met onze billen lagen uit te brakken en dat telt ook voor iets. Je vindt in deze rivierbedding waar vroeger de Turia stroomde een fantastische mix van mensen terwijl de snelheid van de stad langs de bovenkant raast, chill jij hem hier keihard. Weleens in Central Park geweest met al die toffe wolkenkrabbers eromheen? Dat is tof maar bij het Jardín del Turia heb je dat dus 11 kilometer lang en dwars door de stad lopen.

IMG_4433

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

IMG_4434

IMG_4436

IMG_4437

IMG_4439

2) Zeg doei tegen de binnenstad overdag en ga naar het strandKijk eens om je heen, zie jij Spanjaarden zitten of liggen in al die mooie parken van ze? Nope dat zijn alleen de gekke toeristen – wijzelf incluis –die met hun brakke koppies in de snikhete zon gaan zitten om daar nog verder gaar te koken. Wat je wel kunt doen is naar het strand van Valencia fietsen. Yes NEWSFLASH deze heerlijke stad heeft ook een strand waar altijd wel een plekje is en nog belangrijker waar de wind steevast waait. Precies wat je met een kater wel kunt gebruiken. Het is niet zoals bij Barcelona dat je er op je dooie gemakje heenloopt, maar dat zorgt er ook voor dat het niet overvol is. Genoeg plek dus om die witte kadetten van je eens goed te bruinen, en die kater weer te vergeten. Huur een fiets in het centrum, daar ga je geen spijt van krijgen.

IMG_4430

Valencia-Beach-Review-2014-4

dsc_0100

3) Vermijd de Kalverstraat van ValenciaOké deze fout hebben wij dus wel gemaakt door met onze brakheid vol in deze tourist trap te lopen die de Carrer Colón heet en gelijk staat aan de Kalverstraat op koopavond net voor Kerst x 1000. Natuurlijk konden we op een gegeven moment afslaan maar als je er eenmaal doorheen loopt wil je ook al die winkels zien, zo werkt het nu eenmaal met commercie. Mocht je wel meer wilskracht hebben dan dat wij hebben dan kun je halverwege de Carrer Colón afslaan bij het prachtige Plaza De Toros waarbij het voor heel even lijkt alsof je in Rome bent. Ben jij wel hier om lekker te shoppen dan moet je zeker deze straat pakken, gegarandeerd dat je er aan het einde blut weer uitkomt.

imagen104567g

rent-apartment-valencia-centre-4-623x380

imagen140156d

IMG_4466

IMG_4468

4) Zoek de schaduw op het terras en blijf twee uur zittenWij hebben het voor jullie getest en alle terrassen op het pittoreske Plaça de Rodrigo Botet staan tot klokslag 14:00 heerlijk in de schaduw. Dus mocht je echt te brak zijn om naar het strand te fietsen om daar uit te waaien, pak dan dit pleintje (of een van de honderd andere, maar deze is echt chill) en bestel een Spaans ontbijtje. We dachten eerst dat we in de maling werden genomen toen we met handen en voeten om een lichte lunch vroegen wijzend naar onze buurman die ook iets van eten op zijn bordje had liggen maar het was het lekkerste wat we ooit aten. Onthoud dat we brak waren hè dus we vonden op dat moment veel lekker maar het hele simpele aan het Spaanse eten beviel ons op dat moment supergoed. Gewoon een paar halve stokbroden roosteren geserveerd met jam en boter, geniaal in z’n simpelheid. Daar kunnen de hipsters in Amsterdam nog wel wat van leren.

IMG_4444

IMG_4445

IMG_4446

5) Of je worst lustWe zijn in tien supermarkten geweest om onze watervoorraad bij te vullen en tal van koffie zaakjes en daar viel één ding op, de mensen in Valencia – en waarschijnlijk heel Spanje – hebben een dingetje voor worst en laat dat nou het perfecte tweede ronde kater maaltje zijn. Koop een paar van die krengen en steek ze in je broekzak om vervolgens een van de bovenstaande dingen te gaan uitvoeren, want chillen op het strand is lachen maar chillen op het strand met de lekkerste chorizo die je ooit hebt gegeten is nog een stuk beter.

IMG_4452

IMG_4487

IMG_4488

IMG_4489

IMG_4491

Wat je vooral niet moet doen is vertrouwen op de openingstijden van de Spaanse middenklasse als jij op zoek bent naar wat broodnodige paracetamol. We hebben namelijk een trend in Valencia gesignaleerd en dat is dat alle apotheken gesloten zijn overdag en je het dus maar mooi moet uitzitten met die vieze kater. Neem dus genoeg van die krengen mee als je op reis gaat. Voor de rest is Valencia een heerlijk stadje die je heerlijk te voet kunt ontdekken met je vrienden of nog beter met je meissie voor een romantisch weekendje. Want dat is Valencia zeker wel.

IMG_4482

IMG_4492

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram