Fashion Slider

5 manieren om onze oversized items te stijlen

Zoek niet langer in je vriendjes kledingkast voor comfy truien en kledingstukken, want oversized is helemaal trendy in de modewereld. Het mag dan misschien comfy zijn om oversized items te dragen, maar ze stijlen is een ander verhaal. Je hebt liever niet dat je eruit ziet alsof je constant kledingstukken uit je vriendjes kast tevoorschijn haalt, maar tegelijkertijd wil je je wel graag comfortabel voelen in je outfit. Dit seizoen hebben wij meerdere oversized items gecreëerd in verschillende stijlen en kleuren, hier zijn 5 manieren waarop je ze kunt stijlen.

1. Oversized op oversized | Veel mensen denken dat oversized items alleen gedragen kunnen worden met strakkere items, de knappe @fashiontwinstinct laat zien dat dit helemaal niet altijd het geval is. Ze draagt de groene Superstar sweater in een boyfriend fit met een losse gekleurde broek. Voeg daar een paar classy items bij, zoals een handtas, zonnebril en sieraden, en de oversized look ziet er stijlvol uit in plaats van slonzig.

2. T-shirt en jeans | De winter komt er dan wel aan, een oversized t-shirt komt altijd goed van pas (vooral voor that winter body). Voeg daar een leuke speelse tekst aan toe en je hebt een echte showstopper item. @inesstagram laat zien hoe een oversized shirt, de enige echte Holy Guacamoly in dit geval, stijlvol uitziet door hem in je spijkerbroek te stoppen en met een leuke hoed te stijlen. Casual for the win.

3. Vleugje kleur | Laat je nooit weerhouden door een oversized item omdat hij veel kleur bevat. De meeste mensen denken dat oversized items alleen leuk staan in het zwart, omdat de ‘oversized’ fit alleen al genoeg is om op te vallen. @fashiontwinstinct laat zien dat dit zeker niet altijd het geval is. De Front Row Only sweat in de prachtige poppy rode kleur is perfect om je outfit extra te laten opvallen. Stijl hem met donkere items, zoals een leren pet, suède tas en broek met print.

4. Oversized hoodie | Dit is een van onze favoriete items van dit seizoen, de It Ain’t Me oversized hoodie heeft alles wat we nodig hebben deze winter: een hoodie en oversized fit in één. Voeg daar een speelse comic print aan toe, waar we enorm fan van zijn dit seizoen, en je hebt een echte showstopper. Zoals bij @lottefeyen te zien is, staat dit ook extra leuk met donkere items.

5. Een vrouwelijke touch| Als je nog moet wennen aan opvallende gekleurde oversized items, dan kan je ook gewoon beginnen met een vleugje kleur. De Girls boyfriend fit staat vooral leuk met een vrouwelijke touch, zoals @soniafrancex laat zien. Stijl je oversized sweat met een rok, hoge laarzen en een paar Franse accessoires, zoals een ronde zonnebril, hoed en tas. Voeg daar nog een Italiaanse pizza aan toe en de outfit is compleet.

Op zoek naar meer stijladvies? Bekijk ook:

Instagram