Food & Health Slider

5x de lekkerste winter cocktails

Dry January is (EINDELIJK) voorbij dus er is – in onze opinie – totaal geen reden meer om alcoholloos door het leven te gaan. We hebben genoeg de tijd gehad om met een kopje gemberthee in de hand onze goede voornemens te overdenken. Het is weer tijd voor… cocktails! Want die drinken we niet alleen op tropische stranden en zonnige terrassen. Nee, niks is minder waar. Op koude, donkere winterdagen is er niets lekkerder dan jezelf op te warmen met een winter-worthy cocktail. Voor degene die Dry January wel nog even door willen voeren, staat er stiekem onderaan nog eentje voor je klaar. Wij zetten onze 5 favorieten op een rijtje, waaronder 3 die je ook thuis kunt maken:

Damrak Winter Serve

Het is inmiddels duidelijk dat de populariteit van de G&T een blijvertje is. Zomer of winter, we willen dit drankje altijd en overal. ‘t Fijne is dat de mogelijkheden oneindig zijn met deze frisse cocktail. Deze winter is onze favoriet de Damrak’s G&T met gedroogde sinaasappel en kaneel.

Ingrediënten

50ml Damrak Gin
150 ml Tonic
1 schijfje gedroogde sinaasappel
1 kaneelstokje
Ijs

Bereidingswijze

Vul een Copa glas met met ijsblokjes. Voeg de Damrak Gin toe en top af met tonic water. Garneer de G&T met een schijfje gedroogde sinaasappel. Roer goed en voeg ten slotte een stokje kaneel toe.

Mr Macawber’s Gin Winter Punch

Gin punch?! Yep. Feitelijk een kater-to-be in een schaal, maar ’t is het zeker waard dat risico te nemen. Voor de ambitieuze thuisbartenders onder ons is Mr Micawber’s Hot Gin punch het perfecte drankje om te serveren tijdens een tipsy tea party. Idealiter serveer je deze warme punch namelijk in een theepot met bijpassende theekopjes. Tea is served!

Ingrediënten

400 ml Hendrick’s Gin
400 ml Madeira Wijn
2 theelepels bruine suiker
6 Grote citroen en sinaasapppel twists
1 klein schijfje sinaasappel
1 verse ananas
4 theelepels honing
Sap van twee citroenen
3 kruidnagels
Snufje nootmuskaat
1 theelepel kaneel

Bereidingswijze

Mix alle ingrediënten in een pan en plaats deze op het vuur. Laat het mengsel 20-30 minuten lekker pruttelen. Proef en voeg vervolgens citroen of honing toe, afhankelijk van je voorkeur voor zoet of zuur.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Belvedere Winter Spiced Moscow Mule

Hands in the air if you love a Moscow Mule! Wij zijn er in ieder geval dol op. En daarom vinden we dat een winterse twist op deze cocktailklassieker zeker niet mag ontbreken in dit lijstje. De Moscow Mule kleedt zich warm aan met een klein beetje sinaasappelsap, cranberries en een takje rozemarijn. Cheers!

Ingrediënten

50 ml Belvedère Vodka
150 ml Ginger Beer
Sap van een halve sinaasappel
1 schijfje sinaasappel
Cranberries naar smaak
1 takje verse rozemarijn

Winter cocktails bij MR PORTER

Dat MR PORTER een prachtig dakterras en en fijne open haard heeft is algemeen bekend. Dat MR PORTER ook in de winter een fijne plek is om buiten een goede cocktail te drinken tijdens de donkere dagen is nog niet bij iedereen bekend. Met warmtelampen, fijne dekens, een prachtige zonsondergang is het een ideale plek om letterlijk en figuurlijk te genieten op niveau. Voor de winter heeft MR PORTER speciale cocktails gecreeërd als de Black Fox, Mulled Wine, Jalisco Del Fuego en After Late die heerlijk te drinken zijn bij het haardvuur of op het terras.

Bittercup bij House Bar

Dry January loopt op z’n eind, maar voor de few die alcohol nog even links willen laten liggen én natuurlijk voor al you pregnant ladies out there is daar de Bittercup. Deze non alcoholische cocktail is ontworpen door House Bar’s bartender Thomas. Door het combineren van verschillende siropen en kruidenmixen ontwikkelde hij een zero alcohol versie van een echte klassieker: de Negroni. Heerlijk winters én challenge proof.

No Comments

Leave a Reply

Instagram