Editors Choice Entertainment

Afgelopen week mochten wij de Huawei P8 uitproberen

Afgelopen week mocht ik de nieuwe Huawei P8 uitproberen, wat stiekem heel goed uitkwam aangezien mijn eigen telefoon ergens in de Amsterdamse grachten ligt.

Ik heb al jaren dezelfde telefoon, dus dit wordt ongetwijfeld even wennen. Maar al snel merk ik dat het een gebruiksvriendelijk besturingssysteem heeft. Duidelijk en overzichtelijk. En dat is precies wat ik nodig heb. Duidelijkheid! Geen ingewikkeld gedoe.
huawei p8

Uiteraard zijn er veel dingen anders dan ik gewend ben. Zoals het formaat. De Huawei is met zijn 144.9mm bij 72,1mm vrij groot. Op de fiets appen zit er dus voor mij niet in. Mijn handen zijn net te klein om op een veilige manier te fietsen en tegelijkertijd met 1 hand berichten te typen. Bellen op de fiets lukt daarentegen wel. Met de voice + functie is het heel aangenaam bellen. Door de hoge spraakfunctie ben je duidelijk te verstaan, ook op een drukke zaterdag fietsend door de stad.

Het was even zoeken, maar eenmaal gevonden ben ik helemaal weg van deze functie; door dubbel te klikken op het beeldscherm maak je een screenshot. Deze kan je direct bewerken en doorsturen.

Maar helemaal gelukkig word ik van de camera en al haar vette functies. Light Painting, om maar een voorbeeld te noemen, is een functie waarmee je bijvoorbeeld lichtstrepen op het wegdek kan vastleggen. Heel cool en het werkt echt. Zowel de 8 megapixel front-camera als de 13 megapixel camera aan de achterzijde maken goeie foto’s in het donker. Ook wanneer er veel licht is zijn de foto’s scherp. Het aller aller gelukkigst werd ik van de ‘Cheese’ functie. Als je de camera app opent en Cheese roept, wordt er automatisch een foto gemaakt! Hoe gezellig. De enige functie die je niet moet gebruiken is “het mooi maken”. Er komt een filter over je gezicht om je dus “mooi” te maken. Niet doen, ziet er niet uit.

Het toetsenbord was wel even een dingetje. Doordat de punt direct naast de spatie zit, zagen.al.mijn.zinnen.er.zo.uit. Hier kreeg ik af en toe wel een punthoofd van. Naast het normale toetsenbord is er de Swifkey. Hiermee “swif” je dus van letter naar letter. Maar er is meer, want je kunt ook pratend een bericht maken. Duidelijk articuleren dus.

Overall echt een top telefoon! Misschien dus niet zo kortzichtig zijn en altijd maar dezelfde telefoon kopen, maar de volgende keer voor deze Huawei P8 gaan.

Voor meer info check www.huawei-p8.com.

Schermafbeelding 2015-08-04 om 16.39.49
 

No Comments

Leave a Reply

Instagram