Food & Health

Aldi verkoopt wijn met bijzonder weinig calorieën en da’s goed nieuws voor je sixpack


Tot voor kort dachten wij nog dat er op alcoholgebied niet heel veel meer te vernieuwen viel. Af en toe komt er een nieuw mixdrankje voorbij, er wordt een fijne nieuwe whisky gelanceerd en men bedenkt een mayonaise gevuld met gin (yay!). Dat is het dan ook wel weer. Maar toen werd vorige week Sterkwater gelanceerd (‘het mixdrankje met de minste calorieën ooit’) en nu is bekend dat de Aldi ook met een caloriearme drankje komt.

Artikel gaat hieronder verder

De wijn van de budgetknaller heet toepasselijk ‘Featherweight’, kost nog geen vier euro en is verkrijgbaar in 4 soorten. Maar het mooiste?  Een glas van 150 milliliter Featherweight bevat 52 tot 59 calorieën. Ter vergelijking: een traditioneel glas wijn bevat er minstens dubbel zoveel. Maar die winst moet natuurlijk ergens vandaan gehaald worden: er zit minder alcohol in. Maar dit betekent wel dat je met je vriendinnen meer wijn kunt drinken, zonder er apelazarus van te worden én je hoeft niet je sixpack vaarwel te zeggen.

[UPDATE] De flessen zijn momenteel alleen verkrijgbaar in Engeland, maar volgens Aldi Nederland komt het ook binnenkort hier in het assortiment.

Instagram