Home Slider

Amsterdam pakt met briljante campagne ‘hufterige toeristen’ aan

Urinals Amsterdam

(Foto: Shutterstock)

Als je op een willekeurig tijdstip over het Damrak loopt en misschien nog even de Damstraat of de Warmoes meepakt, is het je vast opgevallen: het is druk in de stad. Hordes toeristen strompelen achter elkaar door de nauwe straatjes, op zoek naar de leuke plekjes van de stad. Het levert de stad een hoop geld op, maar volgens veel mensen is het wel zo langzamerhand de spuigaten aan het uitlopen. Daarom begint de stad via Amsterdam Marketing met een nogal scherpe campagne, die zich richt op mannelijke bezoekers van 18 tot 34 jaar. Dit is kennelijk de probleemgroep die voor de meeste overlast zorgt en hoe pak je deze groep nu het best aan? In hun portemonnee!

“Deze groep veroorzaakt overlast en voegt weinig toe. Ze hebben een negatief effect op de leefbaarheid van onze stad,” zegt directeur Frans van der Avert van Amsterdam Marketing.

Amsterdam Marketing

(Foto’s: Amsterdam Marketing)

Amsterdam Marketing

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

De foto’s zijn vrij simpel, maar je ziet in een oogopslag wat ermee bedoeld wordt. Knap gedaan! Er is een heel onderzoek aan vooraf gegaan, waaruit blijkt dat je mensen beter de keuze kunt geven en dingen niet moet opdringen. Meer over het onderzoek lees je hier, in het Parool.

“Wij kiezen, na overleg met gedragswetenschappers van de UvA, voor een toon die past bij onze vrije geest. De boodschap is dat iedereen hier inderdaad een vrije keuze heeft, maar dat de keuze voor overlast je wel geld gaat kosten.”

Amsterdam Marketing

Amsterdam Marketing

Amsterdam Marketing

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram