Home Slider

Artikel tip: alles wat je wilt weten over bitcoin maar nooit durfde te vragen

(Foto: Shutterstock)

Uitleggen wat précies een Bitcoin of de blockchain techniek erachter is, blijft toch behoorlijk lastig. Toch zijn dit de hot topics waarmee jij op het volgende huisfeestje dikke punten bij het andere geslacht gaat scoren, want het lijkt wel alsof er een heuse Bitcoin-koorts gaande is. Maar voordat jij (en we kijken ook onszelf aan) hele gekke dingen op dat huisfeestje gaat zeggen over de Bitcoin, kunnen we maar beter iets toegeven: we snappen er geen ene fluit van. Maar no worries, want het NRC heeft misschien wel het meest overzichtelijke overzicht geschreven dat je zonder enige voorkennis kunt lezen.

 

“Ethereum is in relatief korte tijd uitgegroeid tot de grootste alternatieve cryptomunt, het hippe broertje van bitcoin. In 2014 werd Ethereum gelanceerd en toen kostte één ether 40 dollarcent. Eind november is die bijna 370 dollar waard. Wie vanaf het begin 1.000 dollar in Ethereum stak, is nu al hard op weg om miljonair te worden.”

 

Hoewel YouTube vol staat met redelijk brakke video’s over de digitale munt en de techniek erachter, vinden wij het ook fijn om er ouderwets wat over te lezen. Het artikel van de NRC legt alles in redelijk Jip & Janneke taal uit. Dingen als ‘Welke cryptovaluta zijn er?’, ‘Is het een zeepbel’ en ‘Hoe koop je cryptovaluta?’ lezen heerlijk weg. Dit wordt scoren op feestjes. Lees het hele artikel hier, bij het NRC. Is het digitale kwartje nog niet gevallen? Snappen wij best, want heel eerlijk gezegd snapten wij alles pas echt goed na het lezen van het ‘Wat is Blockchainartikel op Blockspot. Hierin legt auteur Daniel de Vries eigenlijk nog wat uitgebreider en meer helder uit waar het mee begonnen is, waar deze nieuwe technologie vandaan komt en belangrijker: wat we ermee kunnen doen (los van de geld ‘bubbel)’. Aanrader en geheel gratis te lezen.

 

(Foto: Shutterstock)

 

    Instagram