Entertainment

Artikel tip: in een schuurtje in Amsterdam-West zijn twee jongens hard cryptomunten aan het minen

(Screenshot foto NRC/Remco Koers )

De crypto-mania is inmiddels wereldwijd weer een beetje gaan dalen, en iedereen lijkt er wel een mening over te hebben. Toen wij laatst bij onze oma (95 jaar oud) op bezoek waren, was het eerste waar ze over begon ‘die bitcoins’. Ook veel van onze vrienden ‘zitten’ inmiddels tot hun ellebogen diep in cryptomunten en er kan geen kroegbezoek meer vrij van het onderwerp afgelegd worden:

 

Maar waar je nog niet heel veel over hoort of kunt lezen, dat is het ‘minen’ van de verschillende soorten cryptomunten. Ja, er moet natuurlijk ook gewoon ge-mined worden! Voordat jij nu wegklikt omdat je denkt dat we gek zijn geworden, het NRC heeft een heel interessant artikel geschreven over twee jongens (Timo Moors (27) en Jesse Smit (27) die in een schuurtje in Amsterdam-West hard aan het minen zijn. Niet met een of andere aftandse pc, maar met een hele serieuze installatie. Het gaat momenteel zo goed met de handel, dat de boys ook gelijk een adviesbureau zijn gestart.

 

“Ik zou nu een nieuwe laptop kunnen kopen, maar als ik een jaartje wacht kan ik er met hetzelfde geld nog tien kopen”

 

Voordat jij na het lezen van het interview direct zelf je Windows pc gaat ombouwen, doe eerst even wat onderzoek op het internet. Timo en Jesse vertellen namelijk dat het minen steeds lastiger en lastiger wordt (lees: je hebt nóg meer rekenkracht nodig).

 

“De ondernemers merken wel dat het delven van cryptomunten steeds populairder wordt. Zo zijn de videokaarten die de berekeningen doen steeds duurder en moeilijker te krijgen. Het internet staat vol met advies en informatie: minen is mainstream. “

 

Lees het volledige artikel hier, bij het NRC.

No Comments

Leave a Reply

Instagram