Home Interior Slider

Harry Potter’s huis tot het loft van Friends: dit kosten de beroemdste huizen ter wereld

Onze vrienden van Inbox Storage weten altijd de pareltjes op het web te vinden wat betreft woningen en daarom komen zij hier nu maandelijks leuke artikelen delen! Met hun virtuele berging geeft Inbox Storage je de ruimte om meer uit je huis te halen. Een soort cloud voor de spullen die je niet vaak gebruikt, zodat jij wat leukers kunt doen met je berging of zolder. Wilde suggestie: een inloopkast voor al je kleding. Toch dromen ze ook bij Inbox weg bij mooie woningen.

De vraagprijs van vier beroemde woningen!

Je kan van Dracula zeggen wat je wilt, hij had wel smaak als het om huizen gaat. Dan had Harry Potter het toch een stuk minder goed voor elkaar, in de trapkast van zijn mishandelende oom en tante. Wij zetten vier beroemde woningen voor je op een rijtje. Altijd al willen weten wat Monica betaalde voor haar beroemde appartement in Friends? Lees dan snel verder!

Altijd die bloedzuigers met de mooiste huizen

Advocaten die alleen op financieel gewin uit lijken te zijn, worden weleens uitgemaakt voor “bloedzuigers”. Maar ook daadwerkelijk bloedzuigen blijkt een prima lucratieve business. Als je tenminste de marktwaarde van het kasteel van de beroemdste vampier uit de geschiedenis – Vlad Dracula – mag geloven. Naar verluidt hebben de huidige eigenaren er een prijskaartje van zo’n 55 miljoen euro aan hangen, al is het niet helemaal duidelijk of zij echt willen verkopen.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Dracula heeft hier natuurlijk niet echt gewoond. De bloeddorstige heerser – Vlad Tepes – waar hij op gebaseerd is ook niet. Maar men gaat er wel van uit dat Bram Stoker het kasteel waar “Vlad” in het boek woont wel op dit kasteel heeft gebaseerd. Overigens is het wel voorzien van gewone slaapkamers en bedden. En je kunt er ook zonder het te kopen een nachtje doorbrengen, mocht je daar behoefte aan hebben.

Hoe Monica uit Friends profiteerde van haar oma en WWII

Ah, het iconische appartement met die verschrikkelijke paarse en blauwe muren. Monica had hier een goede deal te pakken. Zo’n 200 dollar per maand zou het haar kosten, volgens de serie. Reden: huurcontrole! En aangezien Monica het appartement via haar oma heeft gekregen, zou dat nog best kunnen, als oma Geller het appartement al had in de “rent control” periode van rond de Tweede Wereldoorlog.

Allemaal leuk en aardig, maar wat zou je nu betalen als je hier zou willen wonen? Mag het ietsje meer zijn? 3000 – 5000 dollar per maand zou dit driekamerappartement je tegenwoordig kosten. We mogen hopen dat je het voor die prijs dan wel eindelijk een ander kleurtje mag geven.

Harry’s huizen hastle

Ongeveer een jaar geleden kwam het huis van de familie Duffeling op de markt. Dat wil zeggen: het huis dat werd gebruikt in de films, en waar Harry een (heel) klein kamertje had onder de trap. Privet Drive – onder de Nederlandse Potterfans ook bekend als de Ligusterlaan – stond te koop voor 475.000 pond. Zo’n 550.000 euro. Best pittig voor een rijtjeshuis.

Als je dan toch bezig bent, kun je dan eigenlijk net zo goed aan de Halvemaanstraat in Goderics Eind gaan wonen. Voor 1,1 miljoen is het van jou. Het gaat hier dus om het huis van Lily en James, Harry’s ouders, waar Harry een jaar heeft gewoond tot hij naar de bezemkast werd verbannen door Voldemort.

Het bewuste huis ligt in de Britse plaats Lavenham. Stuart Craig, die diverse sets ontwierp voor de Harry Potter-films, gebruikte het als inspiratie. Maar het week teveel af van zijn ideaalbeeld, dus werd het door Warner Bros nagebouwd met zijn gewenste aanpassingen. Het verkochte huis is dus niet echt het huis waar Lily en James Potter werden vermoord. Eigenlijk wel goed nieuws, want het echte huis zal – als moordlocatie – een stuk minder prijzig zijn. Zoiets drukt altijd de marktwaarde.

De playboy mansion

De pas geleden overleden Hugh Hefner woonde er al ruim een jaar niet meer, maar dit landgoed zal voor altijd bekend staan als de Playboy Mansion. Als de muren van dit huis toch eens konden praten… 50 tinten grijs zou er niets bij zijn.

De voormalige woning van “Hef” is ook meteen de duurste op deze lijst. 100 miljoen dollar (zo’n 85 miljoen euro) telde de nieuwe eigenaar ervoor neer. Bunnies waren niet bij de prijs inbegrepen.

Instagram