Food & Health

Wetenschappelijk bewezen: mannen blijken echt ‘aanstelleritis’ te kunnen hebben

(Foto: Shutterstock)

Iedereen die weleens met een man heeft samengewoond, of met een man in een relatie heeft gezeten weet dat mannen zich ont-zet-tend kunnen aanstellen als ze ziek zijn. Deze vorm van aanstelleritis steekt altijd de kop op, zo rond de wisseling van de zomer, naar de herfst. Het wordt wat kouder en de ‘man flu’ grijpt om zich heen. Wij hebben daar al eerder een nogal confronterende fotoserie over geplaatst, maar daar willen wij nu onze excuses voor aanbieden. Want, wat blijkt? Uit onlangs gepubliceerd wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ‘mannengriep’ wel degelijk bestaat.

“Mannen lijken hun symptomen niet te overdrijven, maar een zwakkere afweerreactie te hebben tegen luchtwegvirussen” – Huisartsgeneeskundige Kyle Sue

Lieve mannen die wij vaak belachelijk hebben gemaakt: het spijt ons! In de Volkskrant is nu te lezen over het onderzoek in The British Medical Journal, waarin onder andere wordt beschreven: ‘Het woord ‘mannengriep’ is oneerlijk. Mannen lijken hun symptomen niet te overdrijven, maar een zwakkere afweerreactie te hebben tegen luchtwegvirussen‘. Ha, mannen zijn dus gewoon zwakker! Ok, ok, dat is natuurlijk geen reden voor een flauw feestje, want laten we dit onderzoek (ha, jullie zijn zwakker!) vooral gebruiken om wat meer begrip te kweken voor elkaar.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Langer in bed

Een andere belangrijk deel in het onderzoek is tevens ook direct een van de irritatiepunten: het ‘uitzieken’. Waar vrouwen met een griepje vaak na een halve dag alweer op kantoor staan te buffelen, pakken mannen voor diezelfde griep een midweekje thuis in bed (met een kuurtje ‘PS4’). Ook hiervoor staat een verklaring in het onderzoek:

“The BMJ wees al eens uit dat mannen gemiddeld drie dagen moeten bijkomen van een zware verkoudheid, en vrouwen slechts anderhalf.”

Lees de rest van dit fascinerende (en confronterende, nogmaals sorry boys!) onderzoek hier in de Volkskrant.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram