AMSterdam Eat Hotspots Sleep Slider

Bij brunch walhalla Staring at Jacob in West kun je nu ook te gek dineren

(Foto: Staring at Jacob x KU West)

Huh, Staring at Jacob is toch die te gekke brunch plek in (G)Oud-West, waar je altijd terecht kunt voor een heerlijke ‘New York’ lunch? Dat klopt helemaal en dat is het nog steeds, maar je moet het meer zien als een hele fijne update. Jacob is volwassen geworden en mag langer gaan opblijven, met een geheel nieuwe kaart voor de avond. Maar omdat Jacob meer weet van belachelijk lekkere brunchgerechten (voor de wentelteefjes van brioche met bacon mag je ons altijd wakker maken), hebben ze de handen ineengeslagen met de ongekroonde sushikoning van de Utrechtsestraat: Ku.

(Een paar items van de befaamde lunch van Jacob)

Dit resulteert in misschien wel de fijnste 1 plus 1 in de Amsterdamse restaurant scene van dit jaar, want dat maakt dus – je voelt ‘em al aankomen – Staring at Jacob x KU West. Een hele mond vol qua naam, maar wij vinden dit toch wel een redelijk briljante zet van Jacob en Ku.

Als jij nooit bij Ku op de Utrechtsestraat bent geweest, dan laat een simpele Google zoektocht jou zien dat ze de beste student van de klas zijn. Hetzelfde resultaat krijg je bij Jacob, dus je snapt dat wij redelijk enthousiast zijn over deze mash-up. Want een mash-up is het zeker. Toen wij hier deze week gingen eten, wisten we eerlijk gezegd niet echt wat we moesten verwachten. Want hoe gaan ze die wafels met kip, omeletjes, toast en andere brunch klassiekers combineren met de Aziatische keuken van Ku? Nou simpel: niet. Hoewel er wel her en der wat van de een naar de andere kaart zal gaan (Japanse pannenkoekjes iemand?) blijft Staring at Jacob overdag gewoon die lunchplek waar iedereen het in West over heeft en zal het in de avond de sushi en Japanse hapjes plek worden waar iedereen het over gáát hebben.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Het terras bij Jacob (om de lengte van dit artikel een beetje in toom te houden blijven we even Jacob zeggen) is nog steeds prachtig, maar omdat de Nederlandse zomer overgegaan is in de herfst drinken we hier alleen even een heerlijk wijntje voor we naar binnen verhuizen. Even direct een side note: dit soort fijne terrassen nét buiten de drukte van bijvoorbeeld De Hallen moet je eigenlijk direct noteren in je telefoon, want wanneer de zon Nederland wel bereikt wil je natuurlijk wel ergens buiten zitten.

Maar terug naar de dinerkaart van Jacob, want die is werkelijk zalig. Van gefrituurde krab pasteitjes (yes!) tot aubergine stoof en van prachtige sushi tot de grootste collectie yakitori die we ooit hebben gezien. We weten trouwens niet over dit laatste of het feitelijk juist is om verschillende soorten vlees op een spies allemaal ‘yakitori’ te noemen, maar daarvoor alvast excuses dan. Het was in ieder geval een groot feest:

(Foto: K.W.)

Dat vinden we gelijk ook zo tof aan de kaart die Ku meeneemt naar Jacob, want van alleen maar sushi worden wij tegenwoordig niet meer warm. Ku brengt een hele gevarieerde keuken mee, wat er in combinatie met het fijne interieur bij Jacob direct voor zorgt dat je hier urenlang gezellig aan het tafelen bent. Daarnaast hebben ze onverwacht bijzondere gerechten op de kaart staan, want naast dat we alle vis, vlees en sushi gerechten fantastisch vonden, stonden we echt versteld van die aubergine stoof. Dat klinkt misschien als een simpel gerecht om te maken, maar wij zouden onze handen er niet aan branden.

(Foto: M.B.)

Conclusie? Wij zouden eigenlijk willen zeggen: waarom doen niet meer succesvolle restaurants/brunchplekken deze combi? Dit is toch het beste van twee werelden combineren en met alleen maar winnaars eindigen?! Zoveel vraagtekens, maar wat we eigenlijk willen zeggen: dit is helemaal te gek! Omdat de menukaarten van Staring at Jacob x Ku West zo gevarieerd zijn, zou je het zelfs kunnen ‘maken’ om er in de middag te lunchen en dan in de avond gewoon terugkomen (met misschien een ander shirtje aan) voor de dinerkaart. Aanrader!

Staring at Jacob x KU West
Jacob van Lennepkade 215
Amsterdam Oud-West

Instagram