amsterdam Eat Hotspots

Bij Escobar in de Pijp waan je jezelf heel eventjes in Barcelona

(beeld: Escobar)

Drie vrienden, een regenachtige dinsdagavond en ontzettende honger. Nee dit is niet het begin van een slechte erotische film, maar wel het begin van een prachtige avond bij het onlangs geopende Escobar. Als het iets is wat wij graag doen met vrienden dan is het wel uit eten gaan, maar om nu met drie gasten op een dinsdagavond bij een sjiek restaurant te dineren is ook niet helemaal de bedoeling. Daarom: Escobar.

(Foto: het Parool)

Laten we gelijk maar even beginnen over het interieur van deze nieuwe eetplek in de Pijp, want potverdorie wat is het mooi binnen. Als we de regen vergeten op deze avond en er wat zonneschijn bij denken, dan voelt het net alsof je in Barcelona of Madrid bent en een cerveceria binnenloopt. De kleurrijke zaak laat je direct de werkstress vergeten en de geur van het lekkere voedsel komt je aan alle kanten prettig tegemoet. Dat hier een jaartje geleden nog buurt- en badhuis ‘De Badcuyp’ nog in heeft gezeten, is haast onvoorstelbaar.

Artikel gaat hieronder verder

 

We kunnen er op deze druilerige avond niet echt van genieten, maar Escobar heeft dus ook een te gek terras voor haar deur en dat is altijd goed om te weten in Amsterdam. Want iedereen weet dat wanneer de zon even haar porum laat zien, dat het vechten is in de stad voor een plekje op het terras. Deze gaat in ieder geval direct in ons terrassenboekje. Op de kaart vind je – nogal logisch – veel tapasgerechten waarvan de heel vriendelijke en attente bediening je aanraadt om er 2/3 per persoon van te bestellen. Er zitten ook een aantal grote gerechten tussen zoals bijvoorbeeld een stel spareribs, maar die kun je uiteraard ook weer delen met je tafel.

Maar nu komen we ook bij ons enige minpuntje bij het verder fantastische Escobar: de porties zijn soms wel een beetje karig, voor wat je ervoor betaalt. Zo verwacht je niet dat wanneer je de empanada besteld uit het tapas gedeelte voor 7 piek, je er welgeteld eentje krijgt. Dat is nogal lastig delen met drie hongerige kerels aan tafel. En zo zijn er nog een aantal gerechtjes die bij ons op tafel kwamen, waarbij we elkaar aankeken en dachten ‘waar is de rest’. Maar goed, de vele pluspunten van deze toffe locatie wegen hoger op dan bovenstaande, dus wij zouden de plek zeker aanraden. Al is het maar om aan die te gekke bar te hangen en jezelf voor heel eventjes in Barcelona te wanen. Er werd trouwens zelfs een beetje gedanst voor de bar op het einde van de avond. Yes, dat op een dinsdag!

Escobar
Eerste Sweelinckstraat 10 (hoek Albert Cuyp)

    Instagram