Entertainment Films

Black Mirror uitgekeken? Dan ga je deze 6 films ongetwijfeld ook vet vinden

(Foto via Variety)

Het is altijd een moeilijk moment als je favo binge serie tot een einde komt. Je weet eventjes niet meer zo goed hoe je je dagen moet vullen. De afkickverschijnselen zijn waarschijnlijk nog sterker bij de serie Black Mirror, Iedereen heeft waarschijnlijk seizoen 4 al afgekeken en dan komt dat grote zwarte gat weer. Aangezien de serie een duistere toekomst schetst waarin technologie ons leven over neemt en de afleveringen vaak ook erg realistisch zijn, lijkt een donkere toekomst plots erg dichtbij. Niet getreurd, want je kunt gezellig in deze duistere sfeer blijven hangen met een paar spannende films die ook ingaan op soortgelijke onderwerpen.

Arrival (2016)

Nog een alien film?! Hebben we daar niet al genoeg van? Niet getreurd, want dit is niet je doorsnee alien film. Het belang van communicatie wordt hierin prachtig uitgelicht met de knappe Amy Adams in de hoofrol.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

Her (2014)

Altijd al gedacht dat Siri alleen een irritant communicatiemiddel is zonder werkelijke toekomst? Wacht maar tot je deze film ziet, waarin mensen serieuze relaties opbouwen met een toekomstige versie van Siri.

Ex Machina (2015)

Elon Musk waarschuwde de wereld onlangs al voor killer robots en deze films gaat op een iets wat romantische wijze in op dit onderwerp. Verliefd worden op een robot, kan dat?

Marjorie Prime (2017)

Herinner je je de Black Mirror aflevering waarin een weduwe haar man terugbrengt met virtual reality? Deze film gaat verder in op dit thema waarin hologrammen om overledenen terug te brengen veelvuldig worden gebruikt.

Gattaca (1997)

Deze film speelt zich af in een toekomst waarin genetische manipulatie mogelijk is, waardoor perfect kinderen plots meer dan normaal zijn. Maar wel alleen voor de rijken en hier is Vincent het niet mee eens. Dus besluit hij een ander zijn genen te stelen.

Blade Runner (1982) & (2017)

Een donkere toekomst wordt perfect geschetst in Blade Runner. Ook liefde met ‘robots’ is een terugkerend onderwerp in deze twee films en dan hebben we het ook nog eens over robots in de vorm van Ryan Gosling. Love it.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram