AMSTERDAM Do Slider

Bucket list # 19 | Geiten yoga in het Amsterdamse Bos

Wij schrapten afgelopen zaterdagavond al onze sociale activiteiten, om vroeg onder de wol te kruipen. Er stond de volgende dag namelijk iets heel bijzonders op ons lijstje. Ons bekende bucketlist lijstje. Vorige keer was het een vroege morgen op de Nieuwe Meer voor een avontuurtje flyboarden en dit keer was het om 9 uur ’s ochtends op de geitenboerderij in het Amsterdamse bos te staan. Een aardige fietstocht, vanuit Oud-West kunnen wij je vertellen.

Artikel gaat hieronder verder

Een ochtendje op de geitenboerderij

Na een uurtje goed doortrappen, de stad door, zo langs de bosbaan, kom je uiteindelijk middenin het bos uit op de geitenboerderij Ridammerhoeve. Om 07:45 op je fiets zitten is zeker geen pretje, maar als je dan middenin het bos terecht komt, met de zon die opkomt, ben je alweer helemaal vergeten met hoeveel moeite je vanochtend je bed uitkwam. Want dit uitzicht, dat vind je niet in de stad.

Amsterdamse Bos

Foto: Colourful Rebel

Maar de grote vraag is, wat gingen wij om 9 uur ’s ochtends op de geitenboerderij doen? Wij waren hier om nummer 19 van onze Colourful Rebel’s Bucketlist af te strepen: de geiten yoga. En als wij dan op de boerderij aankomen, waren we heel even vergeten hoe de geur van een geitenboerderij is. Niet al te fris. Maar daar zetten wij ons al gauw overheen, als wij worden verwelkomd door al die schattige geitjes. Die meer interesse hebben in ieder kledingitem wat ook maar een beetje loszit, dan die aai die je over hun bol geeft.

Als de groep compleet is mogen wij van de yogalerares Brenda Bood de stal in om ons eigen geitje te vinden. Je hebt dus voor de hele les je eigen geit. Of deze bij jou blijft is wat anders, want zo een geit leeft natuurlijk zijn eigen leven. En aan het einde van de les moet je je eigen geitje ook weer terug kunnen vinden en terugbrengen op zijn plek. Wij vinden meteen een lief lichtbruin geitje (ha, lichtbruin, misschien wat makkelijker om te onthouden) en zijn opslag verliefd. Dit wordt onze beste vriend voor het komende uur.

Geitenyoga

Foto: Brenda Bood

Als je denkt aan yoga met geiten, dan moet je hoogstwaarschijnlijk een beetje lachen. Het misschien zelfs een beetje onserieus nemen. Want yoga in combinatie met een geit, dat klinkt voor velen niet al te serieus. Toch legt Bood uit dat juist dit een prachtige vorm van yoga is. Een dier staat gelijk aan natuur en contact met natuur is contact met jezelf. Zo betekent yoga verbinding en zo een yogalesje met geiten zorgt ervoor dat dit volledig in zijn recht komt. En hier komt nog een leuk extraatje bij kijken. Door een dier aan te raken komt er oxytocine vrij. Dit is een knuffelhormoon. Dat zorgt er weer voor dat je lichaam vanzelf ontspant. Perfect tijdens yoga dus!

Met je blote voeten in het stro

Geitenyoga

Foto: Brenda Bood

En dan sta je met je blote voeten in het stro. Niks matjes of een gelijke vloer. En daardoor vinden wij dit concept alleen maar leuker. Het is lastig om niet afgeleid te worden door een geit, want je wil ze natuurlijk alleen maar aaien en knuffelen. Als er zo een enthousiast beestje tegen je opspringt, dan móét je er even aanzitten. Gelukkig lukt het ondanks dit prima om de les te volgen.

En na een paar oefeningen geven wij ons helemaal over. Waar alles in het begin misschien nog een beetje ‘gek’ is, leidt niks ons meer af. Een geit die met zijn poten op jouw schouders staat? Het veroorzaakt alleen maar een glimlach. Met je neus diep in het stro gegraven, waar je op nog geen tien centimeter afstand een geitendrol hebt liggen? Ook dat boeit ons niet. Na een lesje geitenyoga durven wij te zeggen dat wij ons zen, maar ook heel gelukkig voelen. Wij vonden het uitzicht van de opkomende zon het vroeg opstaan waard, maar na deze les meegemaakt te hebben, was het het vroege opstaan al helemaal waard en voor herhaling vatbaar. Beste geitjes, wij zien jullie heel snel weer op de zaterdag- of zondagochtend. Eerst even een uur terugfietsen naar huis.

Geiten Yoga Boerderij Ridammerhoeve
Nieuwe Meerlaan 4 | website

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram