AMSTERDAM Do Slider

Bucketlist # 4 | Flyboarden op de Nieuwe Meer

flyboarden

(Foto’s: Colourful Rebel)

Toen wij onze agenda afgelopen vrijdagavond heel even indoken, schrokken we toch weer een een beetje. Daar stond toch echt dat wij ons de volgende dag om 09:00 in de ochtend moesten melden bij FlyboardWorld aan de Nieuwe Meer. Je weet wel, die enorme plas water ten zuidwesten van Amsterdam. Waar je in de zomer lekker met je vrienden kunt gaan varen om de dag af te sluiten met een tropische BBQ. Deze zaterdag was het echter wat minder tropisch en 09:00 in de ochtend is – buiten de werkweek om – niet een tijd die wij vaak vrijwillig meemaken. Dit lichtelijk chagrijnig vertrok echter direct, toen wij de demonstratie van FlyboardWorld’s Luuk zagen en niets anders konden doen dan keihard glimlachen. Ok en zenuwachtig zijn, want Luuk legde de lat hoog.

(Dit was onze eerste poging)

Goed luisteren naar de instructie

Dit is hoe het moet” grapte de de rest van de FlyboardWorld crew aan de kant, die overduidelijk ochtendmensen zijn. Na het aantrekken van een wetsuit, helm en reddingsvest volgt een korte introductie, die wij door de zenuwen direct ook weer waren vergeten. Onze tip hierbij is dan ook, knal die instructies in je hoofd en volg ze tot de letter op. De laatste tien minuten van onze sessie brachten wij alles (door de goede begeleiding) van de instructie in de praktijk en toen vlogen we echt als een vogel door het water. Beter begin je hier dus gelijk mee en zet je heel even de zenuwen aan de kant, er is namelijk niets engs aan.

“Onze tip hierbij is dan ook, knal die instructies in je hoofd en volg ze tot de letter op.”

Wetsuit = f*cking warmsuit

Waar wij het meest tegen opkeken was de kou. Het regende, het was gruwelijk vroeg en de hittegolven van de afgelopen zomer voelde lichtjaren ver weg. Het eerste moment dat we in het water moesten om voor de jetski uit te glijden (hou je handen als Superman) was alsof we in een warm bad gingen. Wat een uitvinding zo’n wetsuit! Je begrijpt het al, dit was voor ons ook de eerste keer dat wij zo’n strak pakje van latex over ons lijf trokken. Maar die shit werkt dus echt goed. Laat de regen of kou je dus niet in de weg staan bij de voorpret op het flyboarden, want dat speelt geen enkele rol.

Als een dolfijntje

Maar dan begint de pret. Als de zenuwen voor het koude water eenmaal weg zijn, je het basisprincipe van omhoogkomen (rechtop staan en vooral rechtop blijven staan) door hebt, wil je meer en meer. Het enige wat ons op een gegeven moment tegenhield was dat we na 10 minuten vallen en opstaan vliegen even helemaal uitgeput waren door de opwinding en krachtsinspanning. Toch zou echt iedereen dit kunnen, helemaal met de fijne en deskundige begeleiding van de mensen van FlyboardWorld. Direct nadat onze sessie afgelopen was appten wij vrienden en om met kapitalen te zeggen ‘DIT MOETEN WE SAMEN DOEN’, want dit samen een ochtendje met vrienden doen moet helemaal te gek zijn. Er zijn ook twee jetski’s beschikbaar, zodat (grote) groepen elkaar kunnen afwisselen op het water. Als deze nog niet op je bucketlist staat, zet hem erop en streep hem ook zo snel mogelijk weer af:

Dikke vette aanrader

Je kunt deze vette ervaring nog tot ongeveer eind oktober (zeer afhankelijk van het weer) beleven bij FlyWorld. Dan gaan ze met winterstop om in april de jetski’s weer aan te slingeren. Zet deze maar op je lijstje, want het is echt een hele vette ervaring. Zelf doen? Check de website van FlyboardWorld en boek nog snel voor dit jaar, anders heb je iets om naar uit te kijken in april 2019.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram