Do Home Slider WERELD

Bucketlist # 7 | Indoor (VR) Skydiven in Hawaii of is het toch Roosendaal?

Indoor Skydiven

Foto: Indoor Skydive Roosendaal

Oh, onze beste vriend de bucketlist. We kunnen geen genoeg van je krijgen. Daarom ben je ook de bucketlist. Alles wat op dit lijstje staat, is iets waar wij niet mee kunnen wachten om van het lijstje af te vinken. En zo mochten we deze keer weer iets doen, wat al héél lang op ons lijstje staat, maar we heel misschien toch nog niet helemaal durfden.

Indoor Skydiven. Het gevoel alsof je een echte vrije val uit een vliegtuig meemaakt, alleen dan in een windtunnel. Het gevoel dat je een echte vrije val meemaakt!? Freaking scary, we might say. En daarom ook een reden om het toe te voegen aan de bucketlist. Want het moge duidelijk zijn, dat wij wel houden van een beetje avontuur in ons leven. Zo stonden wij de vorige keer op de Nieuwe Meer voor een avontuurtje flyboarden. En dit keer indoor skydiven. Misschien wel een beetje voorbereiden op het echte werk. Want ja, uit een vliegtuig springen staat ook nog op Colourful Rebel’s Bucketlist.

Artikel gaat hieronder verder

Naast dat we een geweldige bucketlist hebben gemaakt, zien we ook nog eens wat plekken. Wij Amsterdammers verlaten nooit eventjes de stad, behalve voor een vette trip naar Oostenrijk of als we ons laten verrassen door srprs.me. Maar deze bucketlist brengt ons ook nog eens op plekken. Met deze keer op de planning: Roosendaal. Ja, Brabant. Dat is wel even een stukje treinen. Maar wat we je nu alvast kunnen vertellen, is dat het, het ook absoluut waard was.

Alsof we eventjes op Schiphol zijn

Aangekomen op locatie ziet het erbinnen al meteen heel vet uit. Op de muur wordt aangegeven waar je naartoe kunt gaan en er zijn incheckbalies alsof je op Schiphol bent en op het punt staat om naar een ver land te gaan (dit staat vandaag ook op onze planning, maar daar later meer over). Wij verzamelen boven met de groep, waar ieder een pak, haarnetje, oordopjes en een plastic bril krijgt. Nadat we het pak hebben aangetrokken mogen wij een ruimte in waar op beeld de instructies worden getoond. Ook in deze ruimte is er weer nagedacht over het interieur. De stoelen waar wij inzitten, zijn precies hetzelfde als in een vliegtuig. Op de achtergrond tijdens de video, horen wij die windtunnel al aardig tekeergaan. En vanaf dit moment beginnen we ‘m toch wel een beetje te knijpen. Wanneer de instructrice vraagt of wij zenuwachtig zijn, schudden we heldhaftig nee. If she only knew

Indoor VR Skydiven

En daar gaan we dan met de groep naar beneden, oordoppen in, helm op en de bril strak aangetrokken. Iedereen heeft een minuut in de windtunnel en het ligt aan de hoeveelheid sessies die jij hebt geboekt hoe vaak jij die minuut mag indoor skydiven. Wij kijken naar de eerste paar mensen en het ziet er makkelijker uit dan het is. Niemand van de groep heeft het ooit eerder gedaan, maar de jongen die als eerste was lijkt al een pro. Dit moeten wij dan toch ook wel kunnen? Of toch niet. Eenmaal in de buis laat de instructrice ons niet los en vliegen wij van de ene wand naar de andere. Er zijn drie symbolen waarmee wordt aangegeven dat je moet ontspannen, je benen moet intrekken of je benen moet strekken. En als zij ons een paar keer de symbolen laat zien dan lukt het ons eindelijk om de lucht in te gaan, zonder haar handje vast te houden (voor vijf seconden dan). En dan vliegt (ha-ha, woordgrap) die minuut zo voorbij.

Indoor VR Skydiven

En als je dan uit de windtunnel bent, dan is het enige wat je denkt: nog een keer! Je kijkt naar de anderen in de groep en blijft wachten, tot jouw naam weer op het bordje verschijnt. In totaal mogen wij vijf keer vliegen en al die vijf keer gaan niet zo soepel als dat we hadden gehoopt. Dit nam gelukkig niet weg hoe vet wij het vonden en in de laatste ronde, ging de instructrice ook nog even met ons vliegen, zodat we hoog de tunnel invlogen.

Het zijn maar vijf minuten, verdeeld over vijf keer, maar je krijgt er toch aardig wat spierpijn van. Ook al moet je ontspannen in de tunnel, span je automatisch toch aan. Het voelt allesbehalve natuurlijk aan en wij kregen windstoten van 187 kilometer per uur. We don’t know about you, maar wij maken dat nooit mee.

Indoor VR Skydiven

En dan ben je ineens op Hawaii

En als we het dan toch hebben over dingen die we nooit meemaken, dan is dat ook wel uit een vliegtuig springen boven Hawaii. Dat stond er ook nog op de planning. Nee, we vlogen niet even naar de andere kant van de wereld, om meteen uit het vliegtuig te springen. Hier in Roosendaal kan je gewoon eventjes naar Hawaii. Indoor Skydive Roosendaal is de enige plek waar je nu ook kunt indoor VR skydiven. Hiervoor krijgen wij een andere helm op, waar de bril in geklikt kan worden. Ook krijgen wij nog een grote rugzak op, waardoor het nog echter aanvoelt. De instructrice geeft ook aan dat zij jou gedurende deze hele sprong hieraan vastheeft, zodat jij niet voelt dat je eigenlijk wordt vastgehouden en het allemaal net echt lijkt.

Indoor VR Skydiven

Goed, een sprongetje in Hawaii it is. Eenmaal met de bril op, staan wij klaar voor de windtunnel en dan begint het filmpje te spelen. Je ziet hoe een man aftelt en vervolgens laat jij jezelf vallen in de tropische lucht van Hawaii. Iets langer dan een minuut draai je een beetje rond en kijk je om je heen waar je van alles om je heen ziet gebeuren. Alsof je een sprong doet met een paar vrienden. Het is zo een vette ervaring dat voor je het weet je filmpje voorbij is en je weer wordt geconfronteerd met de realiteit. Je staat toch echt in een windtunnel en even genieten van wat kokosnoten op het eiland nadat je bent geland, dat zit er niet helemaal in. Als dit daadwerkelijk aanvoelt als een echte vrije val, dan durven wij het echte werk ook wel aan.

Indoor VR Skydiven

Indoor VR Skydiven

Foto: Indoor Skydive Roosendaal

Wel gaan wij naar huis met een van de tot nu toe vetste ervaringen die wij ooit hebben meegemaakt en natuurlijk niet te vergeten een certificaat en om het nog leuker te maken een skydive paspoort met een dikke stempel van Hawaii erin. Zo een lange treinreis terug is na zo een ervaring nóg saaier.

 

Indoor Skydive Roosendaal
De Stok 24 | website

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram