Design

Er is in China een bibliotheek geopend die je gegarandeerd wil bezoeken

(Foto’s: Bored Panda)

Als je van lezen houdt is de bibliotheek natuurlijk een geweldige plek om tijd door te brengen. Voeg daar nog even de interesses reizen en architectuur aan toe en je bent in de Tianjin Binhai bibliotheek in China helemaal op je plek.

De bibliotheek heeft maar liefst 1,2 miljoen boeken, 5 verdiepingen en een supergrote bol in het midden van de leeszaal die eruitziet als een oog. Het heeft 3 jaar gekost om de bibliotheek te maken. Op de begane grond is er een leesruimte, in het middelste gedeelte is er een lounge gedeelte aanwezig en in het bovenste gedeelte zijn er kantoren, meeting rooms en computer/audio ruimtes waar je gebruik van mag maken.

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Dit pareltje is gevestigd in het Binhai Cultural District in Tianjin. En als je dacht dat het alleen voor China hun nieuwe trots is, dan zit je fout. De bieb is namelijk ontworpen door het Nederlandse design bedrijf MVRDV in samenwerking met het Tianjin Urban Planning en Design Institute (TUPDI). Ja ja, waar wij Nederlanders toch allemaal wel niet goed in zijn. Het Nederlandse architectenbureau heeft onder andere ook de markthal in Rotterdam ontworpen en het glazen Chanel pand in de P.C Hooftstraat in Amsterdam.

Waarschijnlijk zijn wij bijna drukker met onze ogen uitkijken in deze mooie ruimte, dan dat we echt aan lezen toe komen.

Meer informatie | Bored Panda | MVRDV

    Instagram