Amsterdam Hotspots

Claire is het smintje die de Amsterdamse Club scene zo hard nodig had

Eindelijk een club zonder VIP tafels en bijpassend gewas. Eindelijk een club waar je gewoon naar binnen kan. Waar je niet de eigenaar hoeft te kennen (al helpt het wel). Waar je weer verrast wordt en waar je vanaf woensdag al naar uitkijkt. Claire belooft het spannende rode lingerie setje van de ingekakte “all the same” club scene van Amsterdam te worden: speels, spannend en een tikkeltje ondeugend!

Begin dit jaar vertelde ons vrind Steven met een glimlach die je vanaf Zuid-Oost kon zien dat hij en een plukje van zijn jeugdvrienden de 80 hebben gekocht. DE WAT? De fucking Studio 80? Maar dat ding hoort bij het meubilair van Amsterdam, hoezo gaat dat weg? Maar eerlijk is eerlijk dat was de laatste jaren toch een plek voor afters geworden. Kon je zo zonder je M of je X (voor de mensen oostelijker dan Amersfoort dat staat voor MDMA en XTC, dat gebruiken veel mensen hier met dezelfde regelmaat als LIP-IN-JEC-TIES) naar binnen want er lag genoeg versneden gruis tussen de naden van de eeuwenoude vloer. Je begrijpt ons enthousiasme en nu 500 maanden later is het bijna zover: dat verdomde ding gaat in een geheel nieuw jasje open.

1 3

Claire hebben de jongons hun nieuwe etablissement gedoopt. Leuk gedaan want dan kunnen we straks allemaal heel casual zeggen: “Oh vrijdag ja dan glij ik even bij Claire naar binnen’. Als vriendjes van de eigenaar mochten wij alvast een kijkje nemen en het mag gezegd worden, ze gaan het waar maken! Na de Disco Dolly en Meneer Nieges waren de verwachtingen hoog. Ik bedoel met Gaypride hadden zij een boot met roze steigerende My Little Pony.. HALLO! We mogen nog niet alles laten zien maar we verklappen alvast dat er een heel klein schattig pita tentje verstopt zit ergens in het enorme pand, een exotische cocktailbar, de echte Amsterdammer wordt niet vergeten en geëerd met een eigen bar, de toiletten zijn donker en met sfeerlampjes zodat je er extra goed uit ziet ook met een beetje van die “X” in je mik. En de grote zaal is groot, efficient en heeft een praktische, grote maar gezellige bar. Meer kunnen we er niet echt over zeggen want we weten niet zo goed hoe we het verhaal moeten omschrijven. Oh ja er is ook een fontein! En er komt entertainment.

2 4

Anyway, dit wordt helemaal enig. Aankomende zaterdag wordt er proef gedraaid en met ADE zijn ze bijna klaar maar is al wel de grote vuurdoop. De line-up liegt er niet om en voor een paar avonden zijn er nog kaarten, check hier snel hoe leuk ADE gaat worden dit jaar!

Woensdag
WORLDWIDE FM SHOWCASE – Gilles Peterson, Lefto, Kutmah, Thristian, Jameszoo, Max Abysmal en Tienson.

Donderdag
STUDIO BARNHUS – Axel Boman, Kornél Kovács, Pedrodollar en Mount Liberation Unlimited – live.
LUMBERJACKS IN HELL 6 YEARS – Jamie 3:26, Mr. Mendel, Marcel Vogel en Philou Louzolo.

Vrijdag
CARTEL & SLAPFUNK ADE PRESENT: DANCE MANIA X LOLA ED – Special guest (Dance Mania/Numbers, US), Parris Mitchell (Dance Mania, US), Molly (Concrete/Lola ED, FR), Djebali (Lola ED, FR), Samuel Deep (Slapfunk, NL), Anil Aras (Slapfunk/Hothaus, NL), Larry de Kat (Slapfunk/Katknip, NL),Julian Alexander (Slapfunk/Dungeon Meat, NL), Mino Abadier (Cartel, NL), Tenzers (Buitengewoon, NL) en Thomas Hayat (Cartel, NL)

Zaterdag
HEIST RECORDINGS SHOWCASE – Matthew Herbert, Detroit Swindle, Nebraska – live en Frits Wentink
SOUNDMACHINE – Honey Soundsystem en Beesmunt Soundsystem

Zondag
LINE UP ZEEZOUT X THE POOL x AFTERHOURS – Joy Orbison, Maurice Fulton b2b Marcellus Pittman, Robert Bergman, Ohana Hana, Halve Soul, Tenzers en  The Pool DJs.

6 Comments

 • Reply
  A L’Elephant du Congo is helemaal vernieuwd en nu nóg mooier - Colourful Rebel | The young & restless
  13 December 2016 at 15:28

  […] nodig hebben, snappen we best. Zo is dat donkere ravershol de 80 nu een prachtige tent geworden in de vorm van Club Claire. Maar bij A L’Elephant du Congo hebben we altijd gedacht dat daar niets aan verbeterd kon worden, […]

 • Reply
  Bij dit restaurant bij de RAI gaan wij ons koppie nooit meer laten zien - Colourful Rebel | The young & restless
  22 November 2016 at 16:42

  […] koud is, de bitterballen kneiter heet en de banen vanaf een uurtje of 23 verlicht zijn alsof je in Club Claire staat. (Foto’s: The Roast Room / […]

 • Reply
  De legendarische club Fabric in Londen gaat tóch opnieuw open - Colourful Rebel | The young & restless
  22 November 2016 at 10:25

  […] clubbers in Amsterdam zijn het mooie tijden, niet alleen (her)opende Club Claire op het Rembrandt, ook de Shelter ging open en wel met een 24-uursvergunning. Als je een beetje hebt […]

 • Reply
  JMD
  7 November 2016 at 22:58

  Het ‘eindelijk-een-plek-waar-je-je niet-beter-hoeft-voor-te-doen-dan-je-bent’ maar toch ‘ wij-zijn-beter-dan-alles-buiten-Amersfoort-en-zijn-vriendjes-van-de-eigenaar’ druipt er lekker vanaf jongens….

 • Reply
  Nooit meer naar huis want club Claire heeft een eigen kebabzaak gekregen - Colourful Rebel | The young & restless
  28 October 2016 at 08:32

  […] nu geopend! (Check hier ons fotoverslag van de prachtige, net geopende club op het […]

 • Reply
  Esquire zwaar onder vuur door absurd seksistisch artikel - Colourful Rebel | The young & restless
  24 October 2016 at 13:44

  […] bijgekomen van het Amsterdam Dance Event? Wij hadden zondag best wel een katertje, maar deze vertrok plots toen we deze rel op het internet […]

 • Leave a Reply

  Instagram