Food & Health

Coming soon: restaurants die jij sowieso wil bezoeken

(Foto: SNCKBR)

Amsterdam zou Amsterdam niet zijn als er niet een aantal fantastisch nieuwe restaurants op het punt staan te worden ge- of heropend. Zo kun je straks de Kerst al doorbrengen bij het compleet vernieuwde Café Americain en eet je in januari letterlijk bij chefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot aan tafel. Dit zijn niet de enige chefs met grootse plannen. Begin december openen Peter en Marieke Lute in het voormalig stadsarchief restaurant ARC en tot slot werd onlangs bekendgemaakt dat in hartje Utrecht begin 2018 een volledig plant-based SNCKBR restaurant zal openen. Wij kunnen niet wachten!

Artikel gaat hieronder verder

 

 

ARC: gastronomische diepgang in voormalig stadsarchief
De eerste in dit rijtje is ARC. by Lute, de vierde zaak in het portfolio van Lute die begin december zal openen. In het voormalige stadsarchief en het nieuwe vijfsterrenhotel Pestana Amsterdam Riverside zoeken Peter en Marieke Lute met ARC. meer dan ooit de gastronomische diepgang op. Het voormalige stadsarchief, een imposant pand in neorenaissance stijl ontworpen door Roelof Kuipers, is al sinds 1892 een blikvanger aan de rand van de Pijp.

Complete verbouwing voor Café Americain
Sinds de jaren vijftig al een plaats waar tout Amsterdam samenkwam; binnenkort een vernieuwd tweede thuis voor alle Amsterdammers (en daarbuiten). Het restaurant sloot aan het begin deze maand haar deuren voor een complete renovatie. Het huidige Art Nouveau decor met authentieke details zoals de originele Tiffany-lampen en glas-in-loodramen blijven behouden, de bar zal het centrale middelpunt worden. Terwijl het interieur onder handen wordt genomen door Studio Linse werkt het keukenteam onder begeleiding van Michelin chef Peter Gast keihard aan een gloednieuw menu. Vanaf 18 december zal Cafe Americain van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat geopend zijn.

212: live chef’s table
Na zeven jaar de keuken van Bord’Eau** in hotel De L’Europe bemand te hebben, verlaten Michelinsterrenchef Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot hun vertrouwde keuken om een droom uit te laten komen: een eigen restaurant. Restaurant 212 dankt haar naam aan de locatie: Amstel 212. Binnen zal er één grote live chef’s table plaatsvinden waarbij er plek is voor zo’n 24 gasten die letterlijk aan het aanrechtblad eten. Restaurant 212 zal vanaf 8 januari voor zowel lunch als diner geopend zijn. Reserveringen kunnen al gemaakt worden via een ticket-systeem op de website. ‘Het is net als voor het theater. Je koopt een kaartje voor je stoel. Die aanbetaling trekken we af van de uiteindelijke rekening.’

SNCKBR opent in Utrecht
In maart 2018 opent in Utrecht de vierde, dit keer volledig plantaardige vestiging, van SNCKBR. Met 110 zitplaatsen wordt SNCKBR Utrecht het grootste plant based restaurant van Europa, met de nadruk op restaurant. Verwacht hier geen ouderwetse TL-verlichting en frituurlucht. SNCKBR is een sfeervol casual dining concept, waar lekker ontbeten, geluncht of gedineerd kan worden, inclusief kaarslicht en een goed glas (biologische) wijn, bier of een cocktail. ​Het voor mens- en dier​vriendelijke aspect zal ​terug te vinden zijn in alle facetten van het restaurant: van het kunstlederen interieur tot de fair trade bedrijfskleding.

En als bonus hebben we nog een hostel voor je toegevoegd:

VIA Amsterdam: hostel concept met de service van een hotel
En dan op de valreep nog een net geopende nieuweling. Na twee locaties in Londen opende 360º hostel-ervaring VIA onlangs de eerste vestiging op het Europese vasteland. Het ‘hostel concept met de service van een hotel’ is een nieuwe plek voor de ‘jonge urban traveller’ om op een nieuwe manier met de stad kennis te maken. Met 170 gezamenlijke en privékamers en 744 bedden, bar/restaurant The Dude, een cinemaroom en multifunctionele gemeenschappelijke ruimtes – allemaal in nineties-stijl ingericht – helpt VIA elke gast de stad met frisse creatieve ogen te ontdekken.

Instagram