Home

Controversieel BNN-programma ‘Verkracht of niet’ oogst nu veel lof

(Screenshot BNN)

Over de hele wereld werd er een paar maanden over een aangekondigd Nederlands televisieprogramma geschreven, BNN’s ‘Verkracht of niet’. Achteraf heeft BNN het erg slim gedaan door niet al teveel rondom het programma prijs te geven, waardoor de hele wereldpers er eigenlijk gelijk al schande over schreef. Gisteravond was de eerste aflevering en nu lijkt het allemaal toch wat genuanceerder te liggen. De timing van het programma lijkt tijdens de #metoo storm perfect te zijn, want er is momenteel (terecht) een hoop aandacht voor ongewenst seksueel gedrag. De show brengt de discussie rondom ongewenst seksueel gedrag knap op gang, door middel van het verfilmde verhaal van Tessa en Max.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Goed dat BNN zich aan dit onderwerp waagt, want als je de cijfers ziet is het ook hard nodig. Zo blijkt dat één op de acht vrouwen en één op de vijfentwintig mannen te maken heeft gehad met verkrachting. Bekijk de gehele aflevering hier terug via Uitzending Gemist. (Bron cijfers: Project Speak Now)

Een goede graadmeter of een programma goed wordt ontvangen is altijd Twitter, en dat medium stroomt vol met positieve reacties:

Instagram