Eat wereld

De 12 meest ongewone restaurants ter de wereld

(Foto: Bay City Burrito)

Popcornwinkel of ruimterestaurant: het is niet meer al eetcafé en brasserie waar men dineert. Met een menu van 20.000 restaurants over de hele wereld, begeeft ook onder het Deliveroo-aanbod het nodige excentrieke eten. Om ongewone trek te stillen, onthult de bezorgservice de vreemde vogels van hun menu.

Hoeveel hoeken heeft een donut? Vier. Bij Hoeked Doughnuts in België dan. De zoetigheden zijn net zo zacht als de ronde tegenhanger, maar hebben simpelweg iets meer edge.

Met knoflookrestaurant ‘Look in Rotterdam wordt een angst voor vampiers overbodig. The chef is – niet geheel onverwacht – flink scheutig met knoflook en andere kruiden. Waarschuwing: Sla deze spot over tijdens dates.

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Buitenaards lekker eten doet Hong Kong met een bestelling bij Enos Space Station. Het concept dat vernoemd werd naar het tweede aapje dat de ruimte in ging, serveert kosmische gerechten als de ‘Space Waffle Popsicles’ en op maat gemaakte drankjes voor ieder sterrenbeeld.

Zoet, zout, rauw, gemixt? Hoe jij je nootjes dan ook knabbelt Nutty Delights in Dublin is redder in noot. Naast notenmixen en wat gedroogd fruit staat er niets anders op het menu. Gegarandeerd geweldig genoten.

Het NBA CAFE in Barcelona speelt in een geheel eigen klasse. Gasten dineren in de wereld van de ‘National Basketball Association’ met een Amerikaans menu dat legendarischer is dan de basketbalspelers zelf. Game on.

La Siest’In in Marseille is ronduit slaapverwekkend. Na de maag te hebben gevuld met goddelijke Franse gerechten volgt hier een dutje als dessert in de ‘sleeping zone’. Hoewel die thuis natuurlijk altijd tot je beschikking staat.

VOX Cinemas in Dubai bezorgt ultieme filmsnacks. De iconische slushies kleuren voortaan ook de tongen blauw in ieders thuisbioscoop.

Last van nostalgie? Er bestaat een café dat compleet in teken staat van de ‘Peanuts’ strip, beter bekend als Snoopy. Het Charlie Brown Café in Singapore vernoemde verschillende gerechten naar karakters uit de verhalen. Zo is er de Snoopy Chocolate crêpe met chocolade-illustratie.

Voor iedereen die zijn kleding graag matcht met zijn avondmaal is er Bay City Burrito in Melbourne. Het Mexicaanse restaurant creëerde een collectie accessoires om aan je bestelling toe te voegen. Verjaardag vergeten? Nachos en avocado-oorbellen. Bam. Probleem opgelost.

Bull & Ranch op London’s Camden Market geeft steak een nieuwe insteek. Het wildrestaurant is gespecialiseerd in exotisch vlees als krokodil, zebra, wildzwijn en kangoeroe.

Kattenliefhebbers beginnen direct te spinnen bij Cafe Katzentempel in München, Duitslands eerste kattencafé. Tussen een groep geredde zwerfkatten lezen gasten over dierenwelzijn, terwijl ze een plantaardig gerecht verorberen. Wie bestelt knuffelt gewoon lekker met Poekie thuis. Miauw.

Het team van dessertwinkel Fol in Turijn maakte van popcorn hun grootste trots. Gourmet popcorn met een heel beperkte voorraad in dit geval. Maar die combineert nog net zo prima met een goede film als de klassieke snack.

Instagram