Entertainment

De 5 beste documentaires die je gratis op YouTube kunt bekijken (deel twee)

(Beeld uit de documentaire The Family that Walks on All Fours)

Tegenwoordig word je (gelukkig maar) overspoeld met steengoede series op Netflix of HBO, maar wisten jullie dat er op YouTube ook een hoop te zien valt? Het mooie aan de documentaires op YouTube, is dat ze ook nog eens helemaal gratis te bekijken zijn! We plaatsten vorige week al onze eerste top-5 van meest leuke docu’s op YouTube, maar dat was natuurlijk nog maar het begin. Daarom nu, deel twee!

1. The Bridge | De Golden Gate Bridge, wie kent het iconische bouwwerk niet? Toch heeft deze wereldberoemde brug een zwart randje, want het bouwwerk staat ook bekend als ‘The Suicide Bridge’ en daar gaat deze docu op in:

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

2. The Family that Walks on All Fours | De titel zegt eigenlijk al genoeg (zie ook de afbeelding bovenaan dit artikel), maar deze interessante BBC Two docu volgt een familie in Turkije, die altijd op alle vier hun armen en benen lopen. Het is een soort omgekeerde evolutie en het is verrekte fascinerend om te zien:

3. The Next Black | Deze docu hebben we speciaal geslecteerd voor alle fashionista’s, want hierin wordt ‘de toekomst van de mode’ besproken. Dat klinkt natuurlijk als iets waar nooit een conclusie uit gaat komen, maar toch hebben de makers hele interessante inzichten weten te achterhalen:

4. Life In A Day | Het monsterproject van Kevin Macdonald is er zeker eentje voor in dit lijstje. Kevin wilde een ‘typische dag’ laten zien uit het leven van random mensen, wereldwijd. Dit heeft hij voor elkaar gebokst, door beeld te vragen via YouTube. Dat beeld stroomde binnen, want hij kon kiezen uit ongeveer 80.000 momenten.

5. Witch Hunt | Als je onze vorige top-5 lijst hebt gezien met gratis docu’s op YouTube, dan viel het je waarschijnlijk op dat deze volstond met bloedstollende documentaires. Daar willen we dit (ietwat) vrolijker lijstje graag mee afsluiten, want een brakke zondag wil soms wat meer dan een Disneyfilm. Witch Hunt gaat over John Stoll die nogal een normaal en vooral saai leventje leidt, tot hij met 94 rechtszaken werd aangeklaagd, voor misdaden tegen kinderen:

Instagram