Hotspots Slider WEReld World

De 5 vetste Airbnb appartementen in het prachtige Belgische Gent

Je weet inmiddels dat je bij het blog van Colourful Rebel aan het juiste adres bent voor alle toffe pareltjes op lifestyle gebied. Zo springen we regelmatig de auto in om in het weekend Europa in te trekken, voor een tof weekendje weg. Geen idee waar we het over hebben? Check maar eens onze hotspot en travel rubrieken en je snapt direct dat we niet van stilzitten houden. Wat we stiekem veel te leuk vinden bij die weekendjes weggaan, is het uitzoeken van een tof Airbnb appartement. Tig avonden spenderen we dan aan het uitpluizen van de Airbnb website, tot we onze perfecte ‘home away from home’ hebben gevonden. Omdat we niet ieder weekend de hort op kunnen, maar wél nonstop op Airbnb zitten te browsen (‘je weet maar nooit’) dachten we dat we die pareltjes net zo goed aan jullie kunnen doorspelen.

(Dit loft is geheel random, om even de boel lekker te maken)

We beginnen met een van onze favoriete stedentrip locaties: Gent! Je kunt hier lezen wat we daar allemaal uitgespookt hebben mocht je erheen gaan, maar dan heb je natuurlijk ook een accommodatie nodig. Daarom hieronder 5 van de vetste appartementen in Gent (geheel in willekeurige volgorde en zo subjectief als een malle):

1. Annastesia : Guestrooms | Wij hebben hier met zijn 3en geslapen tijdens ons bezoek aan Gent en willen eigenlijk nooit meer ergens anders slapen. Het huis zit verstopt middenin het centrum, maar op het dakterras ervaar je een oase van rust terwijl je op het oude centrum kijkt. Je bent elkaar de hele tijd kwijt zo groot is het, maar da’s wel even een verademing als je uit een Amsterdams appartementje komt. Een prachtig en vooral origineel appartement!

2. Stylish historic rooftop apartement w/ fireplace | Ok noem ons maar softy’s, maar wanneer wij ‘fireplace’ lezen dan zijn wij om. Het huis heeft ‘maar’ 1 kingsize bed, dus je kunt hier helaas pindakaas alleen heen met je verkering. Verder gaan wij wel lekker op de inrichting, dat niet per se iets is wat wij in ons eigen huis zouden doen, maar de kleuren zorgen er hier wel voor dat het sowieso gezellig wordt:

3. Something Els. Apartment in the heart of the city | Ook dit mega schattige appartement is perfect voor een romantisch weekendje weg. We werden direct verliefd op het appartement van Els (althans, dat is denken wij de woordgrap in de titel), want hier wil je toch dat het gaat regenen zodat je lekker kan binnenblijven?! De locatie is misschien ook wel perfect, want net als bij nummer 1 van deze lijst zit je mega centraal.

4. Grote loft vlakbij Gent en de Vlaamse Ardennen | Ok dit is een beetje valsspelen, want dit gigantische loft (290 vierkante meter!) ligt niet in Gent zelf, maar we vonden hem te mooi om niet te delen. Je rijdt met een klein half uurtje vanuit dit fantastische verblijf naar hartje centrum, dus het valt best mee trouwens. Je kunt hier met 7 gasten slapen, dus een weekendje Gent en/of de Ardennen (daar ligt het ook bij in de buurt) wordt helemaal fantastisch met dit als uitvalsbasis. Oh en de beste punten? Het kost maar 90 euro per nacht én er hangt een beamer!

5. charming loft Ghent centre | Of we gek zijn op loften (lofts?) misschien? Ha, zeker wel! Nogmaals, als je een (relatief) klein appartement in Amsterdam gewend bent, dan is het wel leuk om in een gigantisch loft/appartement te zitten wanneer je op reis bent. Het leuke van Airbnb is toch wel dat het ook nog eens goedkoop is, vooral wanneer je de kosten met meerdere mensen deelt. Dit toffe loft in hartje Gent kost je 110 per nacht, maar dat je kunt er met 5 personen slapen (110/5=22). Deze gigantische (230 vierkante meter) paardenstal is redelijk fantastisch te noemen:

    Instagram