Entertainment Series

De 11 beste Netflix series om je geen moment te vervelen

(Foto: Master of None Netflix)

Weekend: etentje hier, drankje daar, goed verborgen Amsterdams terrasje hier: het gaat allemaal maar door. Toch moet je ook af en toe een momentje van rust inbouwen, want voor je het weet sta je te pompen op een festival in de zomer. Wij hebben de 7 – naar onze bescheiden mening – beste series die je momenteel op Netflix kunt bingen op rij gezet. Gewoon voor het geval die verveling aankomend weekend toch gaat toeslaan. Oh en we hebben ook nog een vers van de pers een paar bonus series toegevoegd!

La Casa de Papel seizoen 1 + 2

Hoewel deze fantastische serie al eind 2017 voor het eerst op Netflix verscheen, werd het pas veel later massaal opgepakt. Hoe dat kan? Misschien omdat het een Spaanse serie is, maar we hebben eerder gezien bij niet-Engelse producties (Dark, The Rain en ga zo maar door) dat dit geen reet uitmaakt voor de kwaliteit. Sterker nog, wij vinden La Casa de Papel een van de beste series die wij in jaren hebben gezien. Het verhaal zit supergoed in elkaar, met een flink aantal heel toffe plot twisters. Nadeel? Na seizoen 1 wil je direct seizoen 2 kijken, want dan pas zie je hoe het allemaal afloopt. Zet dus maar even een flink groot kruis in je agenda.

Queer Eye

Lieve lezers, ontmoet onze Netflix-verslaving: Queer Eye. Veel mensen waren sceptisch of deze reboot het programma uit de jaren ’90 wel recht zou doen, maar dat is keihard gelukt. Sterker nog, wij denken dat dit een veel betere versie is geworden. Het is wat je noemt een makeover reality show, maar wel eentje die ook nog eens tussendoor maatschappelijke thema’s aanpakt. Wij hebben eigenlijk bij iedere aflevering met de fab 5 wel een traantje gelaten (en heel veel gelachen). Dikke vette aanrader en Netflix komt volgende maand (juli) met seizoen 2!

Evil Genius: The True Story of America’s Most Diabolical Bank Heist

Met zo’n titel kan het eigenlijk al niet meer misgaan en dat gaat het ook niet. Deze 4-delige true crime docu serie heeft een verhaal dat zo bizar is, dat kun je niet bedenken. Toch is het allemaal echt gebeurt en van deze ‘meest gestoorde bankoverval ooit’ is nu dus een hele vette documentaire gemaakt. Hoewel je al vrij snel vermoed wie er precies achter deze gruwelijke daad zit, blijf je toch wel tot het eind kijken om erachter te komen wat deze mensen beweegt.

 

Dark

Deze duistere – ha vandaar de naam – serie is toch wel dé verassing van het jaar. Niet alleen is het de eerste ‘Netflix Original’ die niet in het Engels is (het is geheel in het Duits), ook hebben wij ons niet eerder zo onbehagelijk gevoelt bij het kijken. Dat bedoelen we trouwens heel positief, want we hebben de serie in één weekend afgekeken. Hoe gruwelijk en spannend de serie ook bij tijden is, het is onmogelijk om je laptop weg te leggen. Dat komt namelijk omdat je wil weten hoe al die jongetjes op mysterieuze en vooral gruwelijke wijze verdwijnen.

PS goed nieuws voor fans van Dark, Netflix heeft seizoen twee bevestigd:

The Alienist

Wij moesten heel eventjes inkomen bij deze bloedstollende serie, maar dat komt vooral omdat het zo bloedstollend is. De gruwelijke moorden vliegen je om de oren, maar na aflevering 2 konden wij de serie niet meer wegleggen. Het is een soort Sherlock Holmes, maar dan in het New York van vorige eeuw. Oh en wij hebben stiekem ook een klein beetje een crush op zowel Dakota Fanning (Sara Howard) en Luke Evans (John Moore) die de sterren van de hemel spelen.

 

Mindhunter

Ook van Mindhunter is momenteel maar één seizoen beschikbaar, wat het perfect maakt om in een weekend direct af te kijken. Je ziet als kijker een speciale eenheid binnen de F.B.I ontstaan, die zich gaat richten op seriemoordenaars. De spanning stijgt per aflevering, waarbij de rillingen je over het lijf lopen van wat de seriemoordenaars allemaal op hun geweten hebben. Wij kregen gek genoeg ook een klein beetje een Dexter gevoel bij het kijken, maar dat komt ook omdat hoofdrolspeler Jonathan Groff erg veel op Dexer’s Michael C. Hall lijkt in het acteerwerk.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Ozark

De nieuwe Breaking Bad‘. Zo werd deze nieuwe ‘Netflix Original’ serie begin dit jaar aangekondigd. Nou, dat zijn nogal hoge verwachtingen! Wij hebben de serie met veel plezier gekeken (seizoen twee is aangekondigd!) en we snappen de vergelijking goed. Ook bij Ozark zien we een op het oog nogal gewone man, die zich al heel snel tussen veel te gevaarlijke criminelen bevindt. Het tempo ligt wat hoger dan bij Breaking Bad, wat alleen maar een plus is, omdat wij die eerste 2 seizoen daarvan niet om doorheen te komen vonden.

Broadchurch

Wij hadden eerlijk gezegd nog nooit van deze geniale Britse detectiveserie/misdaaddrama gehoord, maar we zijn om! Ook deze serie begint – net als The Sinnner – met een gruwelijk gebeurtenis in een klein dorpje. Dit keer weet je alleen niet wie het heeft gedaan en blijkt al snel dat er heel veel verdachten in het normaliter zo gezapige dorp wonen. Bingen was niet eerder zo spannend:

Master of None

Aaah, weten jullie hoe moeilijk het is om een lijst te maken van de beste series op Netflix? Er zijn er namelijk zo ontzettend veel. Daarom moet je deze lijst ook als hartstikke subjectief zien en daarom mag een van onze favorieten zeker niet ontbreken. Voor ons gevoel is Master of None nog onbekend bij het grote publiek, maar daar komt hopelijk snel verandering in. De serie is zeker bingable, want wij hebben de twee seizoenen in precies één weekend gekeken (daar zijn wij zeker niet trots op, maar: regen). Seizoen 1 speelt zich af in New York, terwijl in seizoen 2 Anziz het vliegtuig pakt naar Italië om daar zijn geheel herkenbare dertiger dilemma’s uit te zoeken.

Sherlock

Een briljante Benedict Cumberbatch als Sherlock Holmes en Martin Freeman in de rol van dokter Watson, need we say more? Er zijn inmiddels 4 seizoenen van deze spannende serie gemaakt en het is onzeker of er nog een vijfde komt. Niet omdat het niet goed loopt, maar omdat het niet in het drukke filmschema van de twee heren past. Dood- en doodzonde, want dit is misschien wel ‘onze’ beste ontdekking op seriegebied van dit jaar.

Manhunt: Unabomber

We waren deze lijst eigenlijk al lekker aan het afronden, tot een collega driftig naar ons toe kwam om deze serie te tippen. De serie (1 seizoen, lekker overzichtelijk) is eigenlijk een original van Discovery Channel, maar sinds kort is het ook volledige te checken op Netflix. Je volgt het – waargebeurde – verhaal, over hoe een FBI-profiler (net zo’n dude als in Mindhunter) de meest beruchte aanslagpleger van Amerika heeft ontmaskerd. Of is het toch andersom? Dikke aanrader:

Wild Wild Country

Deze 8-delige documentairereeks over een ‘seks cult’ in Amerika in de jaren ’80 kijkt weg als een Hollywoodfilm. Daar gelijkt de waarschuwing, want afleveringen duren ruim een uur, dus als je de serie binged (ok, wij zijn guilty) ben je het halve paasweekend onder de pannen. Bizar, bizarder, Wild Wild Country:

Instagram