Entertainment Slider

De 7 beste Netflix series om je tijdens het kerstfestijn geen moment te vervelen

(Foto: Master of None Netflix)

Al weken hoor je niets anders meer dan de aankomende feestdagen, waarbij iedereen ook nog eens lekker veel vrij is door het gunstig vallen van Kerst. Etentje hier, etentje daar, het gaat allemaal maar door. Toch moet je ook af en toe een momentje van rust inbouwen, want voor je het weet sta je te pompen op een oud en nieuwfeest. Wij hebben de 7 – naar onze bescheiden mening – beste series die je op Netflix kunt bingen op rij gezet. Gewoon voor het geval die verveling aankomend weekend toch gaat toeslaan. Oh en we hebben ook nog een vers van de pers bonus serie toegevoegd!

Dark

Deze duistere – ha vandaar de naam – serie is toch wel dé verassing van 2017 geweest. Niet alleen is het de eerste ‘Netflix Original’ die niet in het Engels is (het is geheel in het Duits), ook hebben wij ons niet eerder zo onbehagelijk gevoelt bij het kijken. Dat bedoelen we trouwens heel positief, want we hebben de serie in één weekend afgekeken. Hoe gruwelijk en spannend de serie ook bij tijden is, het is onmogelijk om je laptop weg te leggen. Dat komt namelijk omdat je wil weten hoe al die jongetjes op mysterieuze en vooral gruwelijke wijze verdwijnen.

PS goed nieuws voor fans van Dark, Netflix heeft deze week seizoen twee bevestigd:

The Sinner

Wow, wow, en nog eens een dikke vette wow. We kregen deze bloedstollende serie met Jessica Biel in de hoofdrol van meerdere mensen aangeraden, we zijn gaan kijken en we zijn niet meer gestopt. In de eerste aflevering gebeurt er iets vreselijks naars, waarbij je alleen maar kunt denken ‘huh, wat!?’. Op dat laatste krijg je in de rest van het seizoen antwoord, met de grand finale in de laatste aflevering. Erg knap gedaan! Er is maar één seizoen van, dus je kunt dit gerust na het verplichte gourmetten in een ruk afkijken.

Mindhunter

Ook van Mindhunter is momenteel maar één seizoen beschikbaar, wat het perfect maakt om in een weekend direct af te kijken. Je ziet als kijker een speciale eenheid binnen de F.B.I ontstaan, die zich gaat richten op seriemoordenaars. De spanning stijgt per aflevering, waarbij de rillingen je over het lijf lopen van wat de seriemoordenaars allemaal op hun geweten hebben. Wij kregen gek genoeg ook een klein beetje een Dexter gevoel bij het kijken, maar dat komt ook omdat hoofdrolspeler Jonathan Groff erg veel op Dexer’s Michael C. Hall lijkt in het acteerwerk.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Ozark

De nieuwe Breaking Bad‘. Zo werd deze nieuwe ‘Netflix Original’ serie begin dit jaar aangekondigd. Nou, dat zijn nogal hoge verwachtingen! Wij hebben de serie met veel plezier gekeken (seizoen twee is aangekondigd!) en we snappen de vergelijking goed. Ook bij Ozark zien we een op het oog nogal gewone man, die zich al heel snel tussen veel te gevaarlijke criminelen bevindt. Het tempo ligt wat hoger dan bij Breaking Bad, wat alleen maar een plus is, omdat wij die eerste 2 seizoen daarvan niet om doorheen te komen vonden.

Broadchurch

Wij hadden eerlijk gezegd nog nooit van deze geniale Britse detectiveserie/misdaaddrama gehoord, maar we zijn om! Ook deze serie begint – net als The Sinnner – met een gruwelijk gebeurtenis in een klein dorpje. Dit keer weet je alleen niet wie het heeft gedaan en blijkt al snel dat er heel veel verdachten in het normaliter zo gezapige dorp wonen. Bingen was niet eerder zo spannend:

Master of None

Aaah, weten jullie hoe moeilijk het is om een lijst te maken van de beste series op Netflix? Er zijn er namelijk zo ontzettend veel. Daarom moet je deze lijst ook als hartstikke subjectief zien en daarom mag een van onze favorieten zeker niet ontbreken. Voor ons gevoel is Master of None nog onbekend bij het grote publiek, maar daar komt hopelijk snel verandering in. De serie is zeker bingable, want wij hebben de twee seizoenen in precies één weekend gekeken (daar zijn wij zeker niet trots op, maar: regen). Seizoen 1 speelt zich af in New York, terwijl in seizoen 2 Anziz het vliegtuig pakt naar Italië om daar zijn geheel herkenbare dertiger dilemma’s uit te zoeken.

Sherlock

Een briljante Benedict Cumberbatch als Sherlock Holmes en Martin Freeman in de rol van dokter Watson, need we say more? Er zijn inmiddels 4 seizoenen van deze spannende serie gemaakt en het is onzeker of er nog een vijfde komt. Niet omdat het niet goed loopt, maar omdat het niet in het drukke filmschema van de twee heren past. Dood- en doodzonde, want dit is misschien wel ‘onze’ beste ontdekking op seriegebied van dit jaar.

Vers van de pers tip | Manhunt: Unabomber

We waren deze lijst eigenlijk al lekker aan het afronden, tot een collega driftig naar ons toe kwam om deze serie te tippen. De serie (1 seizoen, lekker overzichtelijk) is eigenlijk een original van Discovery Channel, maar sinds deze week is het ook volledige te checken op Netflix. Je volgt het – waargebeurde – verhaal, over hoe een FBI-profiler (net zo’n dude als in Mindhunter) de meest beruchte aanslagpleger van Amerika heeft ontmaskerd. Of is het toch andersom? Dikke aanrader:

Instagram