Entertainment Series

De 11 beste Netflix series om je geen moment te vervelen

(Foto: Master of None Netflix)

Weekend: etentje hier, drankje daar, goed verborgen Amsterdams terrasje hier: het gaat allemaal maar door. Toch moet je ook af en toe een momentje van rust inbouwen, want voor je het weet sta je te pompen op een feest in het weekend. Wij hebben de 11 – naar onze bescheiden mening – beste series die je momenteel op Netflix kunt bingen op rij gezet. Gewoon voor het geval die verveling aankomend weekend toch gaat toeslaan. Oh en we hebben ook nog een vers van de pers een paar bonus series toegevoegd (Bodyguard!) Er zullen misschien wat series tussenzitten die je al kent, maar dit zijn – inmiddels – zulke classics dat wij ze graag nog een keer delen.

Salt Fat Acid Heat 1 seizoen

Fan van foody programma’s op Netflix als Chef’s Table en Ugly Delicious? Dan móet je ook dit programma kijken. Chef Samin Nosra reist in 4 afleveringen (lekker overzichtelijk) de hele wereld over, om te ontdekken hoe de vier ‘elementen’ Salt, Fat, Acid en – je raadt het al – Heat iedere keuken bepalen. Het kijkt zo ontzettend lekker weg, dat wij haast emotioneel werden na het zien van de laatste aflevering. Haast, maar gelukkig hielp een flinke bak ijs ons de avond door.

La Casa de Papel seizoen 1 + 2

Hoewel deze fantastische serie al eind 2017 voor het eerst op Netflix verscheen, werd het pas veel later massaal opgepakt. Hoe dat kan? Misschien omdat het een Spaanse serie is, maar we hebben eerder gezien bij niet-Engelse producties (Dark, The Rain en ga zo maar door) dat dit geen reet uitmaakt voor de kwaliteit. Sterker nog, wij vinden La Casa de Papel een van de beste series die wij in jaren hebben gezien. Het verhaal zit supergoed in elkaar, met een flink aantal heel toffe plot twisters. Nadeel? Na seizoen 1 wil je direct seizoen 2 kijken, want dan pas zie je hoe het allemaal afloopt. Zet dus maar even een flink groot kruis in je agenda.

Queer Eye

Lieve lezers, ontmoet onze Netflix-verslaving: Queer Eye. Veel mensen waren sceptisch of deze reboot het programma uit de jaren ’90 wel recht zou doen, maar dat is keihard gelukt. Sterker nog, wij denken dat dit een veel betere versie is geworden. Het is wat je noemt een makeover reality show, maar wel eentje die ook nog eens tussendoor maatschappelijke thema’s aanpakt. Wij hebben eigenlijk bij iedere aflevering met de fab 5 wel een traantje gelaten (en heel veel gelachen).

The Haunting of Hill House

‘Onze’ Michiel Huisman gaat lekker in Hollywood. Heel erg lekker. Zo zit hij in talloze romcoms die je op Netflix kunt vinden en kent de wereld hem natuurlijk als Daario Naharis uit Game of Thrones. Maar zijn nieuwste hit is helemaal niet zo schattig (als is Game of Thrones ook verre van schattig), want het is griezelen van de bovenste plank met The Haunting of Hill House. Toch hebben wij zelfs genoten van deze mini-serie op Netflix en wij houden écht niet van horror. Maar deze serie zit zo goed in elkaar, dat zelfs Stephen King groot fan is. Aanrader!

Evil Genius: The True Story of America’s Most Diabolical Bank Heist

Met zo’n titel kan het eigenlijk al niet meer misgaan en dat gaat het ook niet. Deze 4-delige true crime docu serie heeft een verhaal dat zo bizar is, dat kun je niet bedenken. Toch is het allemaal echt gebeurd en van deze ‘meest gestoorde bankoverval ooit’ is nu dus een hele vette documentaire gemaakt. Hoewel je al vrij snel vermoed wie er precies achter deze gruwelijke daad zit, blijf je toch wel tot het eind kijken om erachter te komen wat deze mensen beweegt.

 

Dark

Deze duistere – ha vandaar de naam – serie is toch wel dé verrassing van het jaar. Niet alleen is het de eerste ‘Netflix Original’ die niet in het Engels is (het is geheel in het Duits), ook hebben wij ons niet eerder zo onbehagelijk gevoeld bij het kijken. Dat bedoelen we trouwens heel positief, want we hebben de serie in één weekend afgekeken. Hoe gruwelijk en spannend de serie ook bij tijden is, het is onmogelijk om je laptop weg te leggen. Dat komt namelijk omdat je wil weten hoe al die jongetjes op mysterieuze en vooral gruwelijke wijze verdwijnen.

PS goed nieuws voor fans van Dark, Netflix heeft seizoen twee bevestigd:

    Instagram