amsterdam AMSTERDAM Do Eat Hotspots Slider

Restaurant de Bajes is de fijnste hangout van het Rembrandtplein

De Bajes

(Foto’s: Colourful Rebel)

Een aantal jaar geleden fietsen wij nog met een grote boog om het Rembrandtplein heen, met alleen sporadisch een uitstapje naar Café Schiller of het oude Cooldown Café. Die tijden zijn nu compleet veranderd en dat komt vooral door de komst van de Bajes. Nee, ons moppie zit niet in de gevangenis die we nu wekelijks moeten bezoeken, maar de Bajes is de naam van een van Amsterdams leukste nieuwe restaurants.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

We hebben al eerder geschreven dat we dol zijn op horecazaken in de hoofdstad, die lekker ruim zijn opgezet. De Bajes is hier eigenlijk een schoolvoorbeeld van, want de inrichting van het gigantische pand is werkelijk prachtig gedaan. Zo waren we gisteravond vooral verbaasd en onder de indruk dat ze op deze a-locatie het enorm hoge plafond gewoon hebben laten zitten. Ze hadden er namelijk makkelijk nog een verdieping tussen kunnen knallen, zodat ze nog meer tafeltjes konden neerzetten. Maar de mensen van de Bajes hebben ballen, dus hebben ze de boel heerlijk opengelaten en de muren laten versieren door wereldberoemde street-art kunstenaars. Dit geeft je als bezoeker een heel ontspannen en ruimtelijk gevoel, waarbij de tafeltjes ook nog eens op gepaste afstand van elkaar staan:

First date akoestiek

Bij zo’n enorme ruimte willen onze gevoelige oortjes het liefst bij de ingang blijven, want voor de akoestiek is het vaak niet bevorderlijk (ga maar eens op een zaterdag naar de Balie op het Leidse). Vraag ons niet hoe, maar toch is het de Bajes gelukt om voor een heel aangename akoestiek te zorgen, waarbij je elkaar zelfs bij een volle bezetting perfect kunt verstaan. Zet deze maar in je date-locatie-boekje!

Avontuurlijk eten

Wij hebben de kok niet persoonlijk ontmoet, maar het moet wel iemand zijn met een flinke portie avontuur in zijn of haar broek. De gerechten zijn namelijk allemaal prachtig opgemaakt en zijn nét even anders dan je misschien van deze klassiekers gewend bent. Zo aten wij onder andere als voorgerecht ‘krokante spinazie’ en ceviche van zalm. Die laatste klinkt misschien niet heel spannend, maar wacht maar tot jij de pepertjes ook even goed kauwt. De black angus steak en tonijn steak als hoofd zijn gewoon helemaal perfect, met daarbij een originele side dish van watermeloen met feta en frites. Maar het echte feest komt bij het toetje. Hoewel wij normaal gesproken het toetje overslaan en standaard ‘kaasplank!’ roepen, kunnen we ‘Tony’s Pink Brûlée‘ toch niet weerstaan. Pink?! Tony’s?! We willen het! Wat we in alle haast niet hadden gelezen was het woordje ‘knettersuiker’, waar we dus pas achter kwamen bij de eerste hap. Laten we dit laatste nog één keer opsommen: een roze brûlée van Tony’s Chocolonely chocolade mét knettereffect. Yes, yes en nog eens yes.

(Het lekkerste toetje dat we in tijden hebben gegeten)

Conclusie

De Bajes is gaat denken wij een hele grote worden in deze buurt, want door de enorme omvang van de zaak en de fijne sfeer is het de perfecte hangout waar altijd plek is. Tel daarbij op dat op vrijdag en zaterdag er ook nog eens een dj langs komt om de ruimte voor de bar te vullen met dansende mensen en je hebt wat ons betreft een dikke winnaar. Wij hebben zo’n donkerbruin vermoeden dat wij het Rembrandtplein weer vaak gaan bezoeken.

De Bajes
Utrechtsestraat 11 (hoek Rembrandtplein)
Website

Meer aanraders op het Rembrandtplein:

  • Café Schiller | Vind jij het plein wat te druk (snappen we best)? Stap binnen bij dit café dat verborgen zit tussen al het neon geweld en ervaar een oase van rust met de leukste barmensen van de stad. Hier heeft de tijd stilgestaan, maar dan op een hele goede manier.

Café Schiller

  • Martin’s Social Club | Een fijnere sports bar in de stad kennen wij eigenlijk niet. Hier geen gierende macho’s of hooligans, maar een hele ontspannen sfeer waar het kijken naar sport wordt gecombineerd met lekker eten en vooral een hele goede drankkaart.

 

Instagram