amsterdam Eat Hotspots

De beste hamburgers van Amsterdam eet je ironisch genoeg bij deze Rotterdammers

Schermafbeelding 2016-04-20 om 12.15.22
Burgers burgers burgers, wij zouden ze de hele dag kunnen eten mits we niet soms ook nog wat werk moeten doen. We zijn daarom ook blij als een kind dat de hamburger de laatste jaren geaccepteerd is tot hoofdgerecht in Amsterdam en niet langer alleen gekoppeld is aan vieze fastfoodketens. Dolenthousiast waren we een paar jaar geleden dan ook toen serieuze hamburgerbakkers als bijvoorbeeld de Burgermeester in Amsterdam zijn zaak opende, maar er is een New Kid on the Block en wel met de naam Ter Marsch & Co.

Schermafbeelding 2016-04-20 om 12.15.03

Artikel gaat hieronder verder

Deze van origine Rotterdamse zaak laat zich niet gek maken door die flauwekul van 010 vs 020 en heeft de overstap gemaakt naar Amsterdam voor een tweede restaurant en wij zouden niet blijer kunnen zijn. Laten we gelijk even zeggen dat Ter Marsch ook meer heeft dan hamburgers – daar komen we zo op terug – maar de burgers die we hier aten leken wel van een andere planeet, zó lekker waren ze. Niet voor niets dat ze in Rotterdam de prijs kregen voor beste hamburger 2014/2015 voor hun absolute topper de Ter Marsch Grande, wij hebben zelden zo’n knaller gezien, het leek wel kunst. Wel van dat type kunst dat je in je mond kunt stoppen, en erna met een zalig gevoel naar huis gaat.

Schermafbeelding 2016-04-20 om 12.15.57

Schermafbeelding 2016-04-20 om 12.16.38

Wij gingen afgelopen zaterdag naar Ter Marsch (Vijzelstraat, net om de hoek bij de Bloemenmarkt) en het was superdruk en ontzettend gezellig, wil je dus zeker zijn van een plekje dan kun je beter wel even reserveren. We verklapten net al eventjes dat ze bij dit restaurant heus wel andere dingen hebben dan hamburgers, en dat klopt – een beetje. Ze serveren namelijk ook een dikke sappige entrecote in verschillende gewichtsklassen maar die laten wij even voor wat het is. Want op de kaart staat ook de ‘winnaar beste hamburger van Nederland 2015’ en die willen wij wel proeven. Je proeft gelijk dat je hier te maken hebt met kwaliteit, dat druipt er letterlijk en figuurlijk van af, wat ons betreft geven wij deze hamburgerbakkers van de bovenste plank ook alvast de award voor 2016 want dit is goddelijk. We krijgen er frietjes bij die kakelvers zijn – je krijgt in sommige restaurants van die slappe meuk – én er wordt huisgemaakte truffelmayo bij geserveerd en dat is punten scoren bij ons. Hier op kantoor gaat er namelijk geheel oneerbiedig wekelijks een flinke pot van dat spul op brood.

Schermafbeelding 2016-04-20 om 12.17.27

Schermafbeelding 2016-04-20 om 12.19.28

Het toetje hebben we even overgeslagen aangezien we beiden onze borden tot op de laatste druppel lakjus van wintertruffel hebben leeg gelikt en er simpelweg niets meer bij kan in onze maag. De hamburgers die ze hier serveren hebben niets met fastfood te maken, hier kun je ook prima een date mee naar toe nemen, dan gebruik je maar een keer mes en vork. Wij gingen in plaats van het toetje nog wat drinken aan de gezellig bar van dit restaurant om vervolgens zo de Reguliers in te rollen, want naast lekker eten ligt Ter Marsch super centraal, en dat is ook weleens lekker!

Schermafbeelding 2016-04-20 om 12.20.41

Het niveau van kwalitatief hoogstaande hamburgers in Amsterdam ligt al vrij hoog, maar deze boys uit Rotterdam doen er nog net een schepje bovenop en zetten de boel weer heerlijk op scherp, precies wat de stad af en toe nodig heeft.

Ter Marsch & Co
Vijzelstraat 4 Amsterdam

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram