Entertainment Films Slider

De beste Netflix films van 2018 op een rijtje

Brain on Fire

Foto: Toronto International Film Festival

We gaan heel langzaam het jaar 2018 afronden. En zo een afsluiting doe je natuurlijk alleen maar met het beste van het beste. Zo blikken wij terug op de geweldige Colourful Rebel Sample Sale. De geweldige drops die wij op onze webshop hebben geplaatst. Maar ook die heerlijke warme zomer, waar wij dag in dag uit op verschillende Amsterdamse terrassen hebben gezeten. Van avocado-hype tot unicorn-floatie. 2018 was een hysterisch jaar.

Artikel gaat hieronder verder

Maar waar wij dit jaar pas écht van hebben genoten, was absoluut onze favoriete streamingsdienst genaamd Netflix. Iedere maand wist Netflix ons weer te verrassen met de nieuwste series en shows. Wij publiceerden laatst al de 11 beste series om je geen moment te vervelen. Nu hebben wij nooit genoeg aan Netflix en mocht jij als een gekkie al die series al gezien hebben, hebben wij de beste filmreleases van iedere maand voor jou op een rijtje gezet.

 

Januari: The Good Lie

We beginnen het jaar meteen met een knaller van een verhaal. Een waargebeurd verhaal. The Good Lie gaat over vier Soedanese vluchtelingen die naar de Verenigde Staten vertrekken. Hier ontwikkelen zij een bijzondere vriendschap met hun maatschappelijk werkster.

 

Februari: When We First Met

Maar na zo een serieus (en mooi) verhaal, wordt het even tijd voor iets luchtigs en minder realistisch. Noah heeft het meisje van zijn dromen ontmoet, maar wordt keihard door haar gefriendzoned, auch. Hij blijft zich afvragen wat er toch fout is gegaan. Wanneer onverwacht de mogelijkheid zich voordoet om de tijd terug te spoelen, blijft hij deze nacht herhalen, tot zij ook voor hem valt.

 

Maart: Woman in Gold

Niet alleen heeft deze film een gigantisch sterk verhaal, maar speelt hottie Ryan Reynolds ook in deze film. Voor ons een reden om de film te kijken. Het gaat over Maria Altmann die met behulp van een advocaat de juridische strijd aangaat tegen de Oostenrijkse overheid om vijf schilderen. De schilderijen zouden tijdens de Tweede Wereldoorlog namelijk gestolen zijn uit het huis van haar familie.

 

April: Kick-Ass

Voor de nodige actie en humor in april staat de film Kick-Ass klaar. In Kick-Ass gaat het over Dave, ook wel het sulletje van de middelbare school. Hij heeft geen vrienden en is verder gigantisch fan van stripboeken. Daarom besluit hij dat hij superheld wil worden. Als superheld besluit hij confrontaties aan te gaan met echte criminelen. Waar hij op zijn pad bijzondere medestanders ontmoet.

 

Mei: Spotlight

En als je dan de humor van april hebt gehad, dan ga je weer naar een klassieker. Een super goed verhaal waar iedereen het na het zien van deze film even over had. De film Spotlight gaat over het waargebeurde verhaal van het ‘spotlight’ team van de krant van The Boston Globe. Zij zijn een onderzoekseenheid van een krant in de Verenigde Staten en onthulde een grootschalig schandaal van kindermisbruik in de Katholieke Kerk. Hoe loopt dit af?

 

Juni: Brain on Fire

Als we het dan toch over bekende kranten hebben, trekken we dit genre nog even door. Alleen draait hier het verhaal om Susannah Calahan. Een journaliste bij de New York Post. Ze leidt het perfecte leven. Tot deze ineens instort. Ze kampt met ernstige gezondheidsproblemen, die steeds erger worden. In de daaropvolgende weken verslechtert haar toestand en wordt er gezegd dat zij catatonie heeft. Wordt Susannah nog beter? Of zal ze altijd lijden onder een psychiatrische ziekte?

 

Juli: Flight

Wij bij Colourful Rebel hebben een zwak voor films met een vliegtuig in de hoofdrol. Of Denzel Washington. Als je deze twee combineert, heb je de film Flight. Hier gaat het over de piloot Whip Whitaker die een neerstortend vliegtuig weet te landen en is de held van de eeuw. Toch valt dat al gauw weg, wanneer uit de testen blijkt dat er alcohol in zijn bloed zat tijdens deze vlucht. Zijn leven als held is veranderd in dat van iemand die misschien wel levenslang in de gevangenis terechtkomt.

 

Augustus: The Hitman’s Bodyguard

Wij herhalen: Ryan Reynolds. Ryan Reynolds als bodyguard. Waarom zou je hier niet naar kijken? In The Hitman’s Bodyguard verliest Michael Bryce zijn status als top bodyguard, wanneer een van zijn klanten voor zijn ogen wordt vermoord. Om deze status terug te winnen, moet hij een nieuwe klant aannemen: zijn aartsrivaal, de beruchte moordenaar Kincaid. En dit gaat hem niet al te gemakkelijk af.

 

September: Kidnap

Het is een ouder zijn grootste nachtmerrie. De kidnap van jouw kind. En als ouder zal je er alles aan doen om je kind heelhuids terug te krijgen. Dit is exact wat prachtvrouw Halle Berry laat zien in de film Kidnap. Wanneer moeder Karla met haar zoontje Frankie samen naar het pretpark gaat, wordt Frankie ontvoerd. Zij ziet hem in een auto getrokken worden en gaat de achtervolging met deze kidnappers aan. Bloedstollend spannend kunnen wij je vertellen.

 

Oktober: 22 July

Als je dacht dat je dan alles gezien had, weet Netflix je weer te verrassen met een keiharde Netflix Original. In dit waargebeurde verhaal volgen we de nasleep van de dodelijke terroristische aanval op 22 juli 2011 in Noorwegen. De film bekijkt het verhaal vanuit de ogen van de slachtoffers, met name die van een overlevende tiener om te laten zien hoe het land herstel en verzoening zocht.

 

November: The Princess Switch

Persoonsverwisseling. Logisch is wat anders, maar soms gebeurt het. Zoals in deze heerlijke kerstfilm The Princess Switch. De doodgewone Stacy ruilt van plek met het leven van de hertogin van Montenaro, Margeret. Maar wat nou als Margaret verliefd wordt op een collega van Stacy en Stacy verliefd wordt op de verloofde van Margaret?

 

December: Mowgli

We laten jullie nog heel even in spanning afwachten. December klopt al bijna op de deur en voor je het weet zitten wij in de laatste maand van het jaar. Zodat jij niet als een gek twaalf films achter elkaar gaat bingen, moet de laatste nog uitkomen. En als afsluiter hebben wij gekozen voor Mowgli. De enige echte Disney classic. Gebaseerd op het verhaal van The Jungle Book gaat het over Mowgli die in de jungle van India opgroeit. Door Baloo de beer en de panter Bagheera wordt hij groot gebracht en leren zij hem hoe hij moet omgaan met de dieren om hem heen. Toch gaat dat hem het jungle leven niet al te makkkelijk af en moet hij ook accepteren dat hij een mens is.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram