Amsterdam Hotspots Slider

Dé cocktail guide tijdens Amsterdam Cocktailweek

Van 5 tot en met 11 maart is het Amsterdam Cocktail Week en proef je bij 45 verschillende bars en restaurants exclusieve cocktails. Omdat we je voor ieders gezondheid geen 45-delige kroegentocht aanraden – behalve als je natuurlijk voor de virgin versies kiest- zetten we de hoogtepunten van Amsterdams meest dorstlessende week van het jaar voor je onder elkaar. Cheers!

Razmataz EnSuite | Campari

De ene negroni is de ander niet. Zo blijkt begin maart in Razmataz. Want voor een week is Razmataz EnSuite dé negroni-bar van Amsterdam. Italiaanse mixologist Ciro Adriano de Georgio had een Campari-rood handje in het creëren van een menu met klassieke en alternatieve negroni’s, zoals de Negroni Sbagliato en de Mezcal Negroni. Daarnaast schenken wisselende gastbartenders, zoals Niels van Wouwe, ieder dag een andere signature Campari-cocktail.

Pulitzer’s Bar | Hendrick’s Gin

Een stijlvol herenhuis waarin historie even heden wordt; waar voelt een uitzonderlijke type als Hendrick’s Gin zich beter thuis? Nergens natuurlijk. Daarom houdt de ongewone gin tijdens Amsterdam Cocktail Week een week lang huis in het minstens zo uitzonderlijke Pulitzer’s Bar. Op het menu staat onder andere de ‘Dill Me In’ – een opmerkelijke combinatie van 50ml Hendrick’s Gin, een scheutje Lemon & Dill Cordial, drupjes mintbitters en ijsblokjes van komkommerwater. Maar niets is wat het lijkt deze avond. Head-bartender Andrei Talapanescu creëerde speciaal voor Cocktail Week de Martini in Disguise. Op het eerste oog lijkt dit drankje misschien een classic Dirty Martini, maar laat je niet misleiden…

Pigs & Punch | Bulleit Bourbon

Pigs & Punch laat voor Amsterdam Cocktail Week de keuken wat klappen uitdelen. Bar en keuken werken samen in twee cocktails. Voor Tom & Sherry (Sorry Betsy!) met Bulleit Bourbon zocht Pigs & Punch de zachte kant op met Moscatel, een sherrywijn die niet vaak gebruikt wordt in bars, en een siroop van creamed corn met creole bitters. De non-alcoholische cocktail is op basis van East Imperial Yuzu tonic, met de smaak van deze Aziatisch citrusvrucht. Uit de keuken komt chimichurri, waarvan de bartenders opnieuw een siroop wisten te maken. Met crushed ice en cranberrysap doopt Pigs & Punch het drankje tot de Chimi Chuzzu.

Kanarie Club | Below Vodka

Uiteraard is ook Kanarie Club van de partij als het om cocktails gaat. Tijdens de tweede editie van de Amsterdam Cocktailweek serveren zij The French Asian, een uitdagende en zintuig prikkelende cocktail met Below Vodka, rijstwijn en tabasco lime siroop met citroen en gember als garnering. Maar ook de non-alcohol lovers zijn hier aan het juiste adres. Speciaal voor hen shaken de bartenders in een ‘munt’ van tijd de Bio Liquorice Mojito in elkaar. Jazeker, een minty Mojito met dropsiroop. Vlieg jij ook even langs?

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Bluespoon Bar | Belsazar

Bluespoon blijft je verbazen met hun eigentijdse hardcrafted cocktails. Het klassieke vakmanschap van de bartenders komt duidelijk terug in de pure ingrediënten zoals handgeplukte kruiden, verse sappen en huisgemaakte siropen. Ook tijdens deze Amsterdam Cocktailweek staan creativiteit en originaliteit hoog in het vaandel met de twee speciaal ontwikkelde cocktails The Fruits of Our Labor en Leaf of Absence. Bluespoon Bar is dus zeker een must-visit!

Bar TwentySeven | Bacardi 8

Het innovatieve, talentvolle en eersteklas team van Bar TwentySeven heeft talloze intrigerende creaties ontwikkeld, die aangepast zijn aan de persoonlijke smaak van de gasten. Bar TwentySeven heeft een indrukwekkende en uitgebreide whiskyselectie, maar ook de probiotische cocktails zijn ware eye-catchers. Special voor de Amsterdam Cocktailweek ontwikkelde zij de Cariño, met Bacardi 8, Griekse yoghurt, vanillesuiker en limoensap. Ook op het gebied van non-alcoholische cocktails weten de bartenders wel van wanten. Met de alcoholvrije cocktails BB 94 waan je je in ananas-heaven. Dus, maak zeker even een pit stop bij Bar Twentyseven aan de Dam.

No Comments

Leave a Reply

Instagram