Cars & Bikes Slider

De eerste volledig elektrische auto van Mercedes-Benz ziet er van binnen uit als een ruimteschip

Mercedes-Benz

(Foto’s: Mercedes-Benz)

Als je ons tien jaar geleden had gezegd dat de meest vette auto’s van 2018 volledig elektrisch zouden zijn, dan hadden we je keihard uitgelachen. We hebben zelf al kunnen ervaren hoe leuk (en snel!) het rijden met een volledig elektrische auto is in Oslo, maar sindsdien is er een hoop veranderd. Premium merken als bijvoorbeeld Porsche en Jaguar (De I-Pace – gruwelijk) wagen zich nu in dit spannende segment, dus Mercedes-Benz kon niet achterblijven. De EQC400 4MATIC is naast een hele mond vol ook een ‘all-wheel drive SUV’ die bijna twee jaar na het concept op de Paris Motor Show over ruim een jaar wordt gelanceerd. De auto moet het ‘nieuwe tijdperk’ van het bedrijf inluiden en dat klinkt op papier behoorlijk goed. Op papier, want hoewel wij het design best tof vinden, is het onder de motorkap niet bepaald spannend.

 

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

De auto komt pas in 2020 op de markt, maar de specs lijken nu al wel gedateerd. Zo is de range van de EQC400 4MATIC op een volle batterij een ‘magere’ 320 kilometer, helemaal als je dit vergelijkt met de bijna 500 kilometer met de Opel die wij in Oslo reden. Ok die was wat minder sexy, maar daarmee boek je hem wel in een keer van Amsterdam naar Parijs. Dan de snelheid, want ook daarin gaat de Benz wat langzamer dan de concurrentie van nu. De EQC heeft 4,6 seconden nodig om de 100 kilometer per uur te halen en is gek genoeg ook nog eens elektronisch begrensd op een topsnelheid van 180 kilometer per uur. Wordt de EQC alleen maar kommer en kwel? Zeker niet! Het display binnen vinden wij erg vet en hebben wij ook nog niet eerder ergens anders gezien. Hoppa, gewoon van concept car naar productiemodel. Da’s gedurft en da’s de toekomst.

De schatting is dat de EQC400 4MATIC tussen de 65.000 – 75.000 euro gaat kosten. Hopelijk maken ze hem nog wel even wat sneller, anders vind je ons gewoon in de I-Pace.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram