Documentaires Entertainment Films Slider

De engste kidnap verhalen vind je op Netflix

Kidnap

Foto: Movie Mania

Oké, het spijt ons (maar stiekem ook weer niet). Wij hebben een verslaving voor de wat spannendere films en series op Netflix. Zo maken wij lijstjes over spannende detective series, films waardoor jij die avond met je nachtlampje aan blijft slapen, een goede misdaad tv-serie die nooit kwaad kan of die spannende true-crime docu (onze favoriet). En deze week flikken we het weer. Meegriezelen op (waargebeurde) verhalen over de verdwijningen van kinderen.

Prisoners

Keller Dover (Hugh Jackman) wordt geconfronteerd met de ergste nachtmerrie van een ouder. Zijn zes jaar oude dochter Anna en haar vriendinnetje Joy worden vermist. Het enige aanknopingspunt is een vervallen camper die eerder in hun straat stond geparkeerd, waar de meisjes op hebben gespeeld. De politie kan niet veel, waardoor Dover besluit het heft in eigen handen te nemen. Samen met detective Loki (Jake Gyllenhaal) starten de vaders een onderzoek naar de mysterieuze verdwijning.

Artikel gaat hieronder verder

Gone Baby Gone

Patrick Kenzie (Casey Affleck) en Angela Gennaro (Michelle Monaghan) zijn privédetectives in Boston. Als in de ruige buurt van Boston een vierjarig meisje wordt gekidnapt, willen zij deze zaak niet aannemen. Maar haar tante blijf smeken en de detectives gaan deze zaak toch aan. Ze raken verwikkeld in een web van misdaden en moeten van alles op het spel zetten.

 

3096 Days

Dit is de verfilming van het waargebeurde verhaal over Natascha Kampusch. Zij was 10 jaar oud toen zij in 1998 werd ontvoerd door Wolfgang Priklopil toen zij op weg was naar school. Zij wordt 8,5 jaar door hem vastgehouden in een ondegrondse kerker. 3096 dagen om precies te zijn.

 

Kidnap

Dit verhaal gaat over Karla Dyson (Halle Berry) die met haar zesjarige zoontje Frankie (Sage Correa) naar het pretpak gaat. Als ze hem heel even uit het oog verliest, gaat ze op zoek en ziet dat hij wordt meegetrokken in een auto. Vervolgens begint zij de heftige achtervolging om haar kind terug te krijgen.

 

Captive For 18 Years: The Jaycee Lee Story

In nog geen 50 minuten wordt het verhaal verteld over de verdwijning van Jaycee Dugard. Zij werd op haar elfde ontvoerd en 18 jaar gevangen gehouden door een veroordeelde zedendelinquent.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram