Food & Health

De Febo gaat viral met lancering vega grillburger

Febo vegetarische grillburger

(Foto’s: Febo)

Vraag aan tien random mensen in Amsterdam op straat ‘wat is de beste hamburger van de stad‘ en 9/10 zullen de grillburger van de Febo noemen. Stel dezelfde vraag aan een vegetariër in Amsterdam, en deze zal met waterige oogjes weglopen. Waarom? Omdat de wereldberoemde grillburger van de Febo voor diegene altijd onbekend zal blijven. Daar gaat nu verandering in komen, want de snackbarkoning presenteert vanaf aanstaande maandag (5 maart) de vega grillburger! Geen vlees dus op het broodje, maar wel precies de smaak van z’n vlezige broertje variant.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Om dit prachtige nieuws te vieren neemt FEBO van 5 tot en met 11 maart als eerste snackmerk deel aan de Vegetarische Restaurantweek, onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees. In de vestiging Ferdinand Bolstraat (Amsterdam) – waar FEBO zijn naam aan ontleent – maakt het FEBO-rood tijdelijk plaats voor VEBO-groen en ook de straatnaamborden zijn aangepakt. Snackfans kunnen hier op 5 maart een gratis vega grillburger komen proeven.

Febo vegetarische grillburger

Altijd vers, met iconische grillburgersaus

De vega grillburger is gemaakt van tarwevezel, soja en kruiden. Evenals de originele grillburger komt de vega variant op een vers sesambroodje met knapperige ijsbergsla en FEBO’s signature grillburgersaus, waarvan het recept tot op de dag van vandaag nog steeds geheim is. Vanaf 5 maart 2018 is de Vega grillburger permanent verkrijgbaar in alle FEBO-vestigingen, aangeboden in een speciaal daarvoor bestemde groen gemarkeerde automatiek. “We werken momenteel bovendien aan een 100% plantaardige variant voor de saus en het broodje, zodat ook veganisten binnenkort van de grillburger kunnen genieten.”

Op maandag 5 maart 2018 om 12:00 uur ’s middags wordt de VEBO Ferdinand Bolstraat op feestelijke wijze geopend.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram