Editors Choice Slider Travel

De gratis 10things app laat je steden ontdekken door locals op een prachtige manier

schermafbeelding-2016-12-02-om-15-35-53
Als wij bij een sollicitatiegesprek noodgedwongen twee hobby’s moeten opgeven, dan zouden dit ‘eten’ en ‘reizen’ zijn. Zo op papier klinkt dat misschien een beetje suf, maar dat gevoel als je in een nieuwe stad komt waar je nog nooit bent geweest is toch onbeschrijfelijk?! Maar waar wij tijdens het reizen dan wel weer een hekel aanhebben, is het meesjouwen van een papieren city guide. Halloooo, het is toch niet meer 1990, we hebben nu toch internet en zo?!

Eventjes terug naar het jaar 2016 en dan ergens begin december. We kregen namelijk via een vriend de fantastische (gratis!) app 10things onder onze snufferd geduwd en in ons hoofd schreeuwden we stilletje ‘OMG waar is dit al die tijd geweest?!”. Dat klinkt misschien wat overdreven, maar deze app laat je steden ontdekken door locals die er ook écht iets over te vertellen hebben. Niet meters pagina’s waar je jezelfdoorheen moet worstelen, nee elke local (of curator) geeft 10 ‘things to do’ in zijn of haar straatje. Dat houdt het ontzettend overzichtelijk en je weet meteen dat je geen tijd verspilt met het bekijken van onzin.

1-1

Zo tipt een DJ uit Amsterdam waar de leukste feestjes zijn, een fashionblogger uit Madrid waar je het best kunt gaan shoppen en een chef uit Tel Aviv waar je het lekkerst kunt eten. De app helpt je bij het ontdekken van leuke plekken en evenementen in je omgeving, aanbevolen door ‘experts’ die weten waar ze het over hebben. En door middel van de offline functie is het mogelijk om deze plekken ook te vinden als je even geen internet hebt; handig voor als je in het buitenland bent.

Download de app nu voor Android of iOS!

1 Comment

  • Reply
    adriaan
    2 December 2016 at 20:23

    Gelijk gedownload en tot dus ver vette tips voor Amsterdam!

  • Leave a Reply

    Instagram