amsterdam AMSterdam AMSTERDAM Do Eat Sleep Slider

De Grote Amsterdamse Hotel Tour | de tofste hotels én hotspots in de buurt: The Hoxton

The Hoxton Amsterdam

(Foto’s: Colourful Rebel tenzij anders vermeld)

Vorige week trapten wij onze nieuwe zomerserie De Grote Amsterdamse Hotel Tour af in Oost, bij Hotel Arena. De hele West versus Oost discussie over welke buurt nu eigenlijk leuker is in Amsterdam kunnen we bij deze tweede editie achterwege laten, want we zijn op de grachten! Laat je door het extreem sjieke imago van de grachtengordel niet tegenhouden, want het hotel dat wij nu behandelen voelt echt als de ‘woonkamer’ van de stad. The Hoxton wist als een van de eerste de figuurlijke drempel van het hotel zo laag te houden, dat er in de lobby en het restaurant iedere avond een hele fijne mix zit van locals en hotelgasten. Wij gaan hier regelmatig heen om ‘even’ een drankje te doen en eindigen dan tot diep in de nacht aan de bar.

The Hoxton Amsterdam

(Foto: The Hoxton Amsterdam)

The Hoxton

Dat gevoel wat The Hoxton in de lobby heeft gecreëerd, hebben ze als je het ons vraagt ook in de rest van het hotel weten neer te zetten. Het bruist er met toffe workshops, de receptie is open en niet zo opzichtig als in andere hotels en de kamers hebben een prachtige mix van authentieke details en prachtig moderne twists. Dat hebben ze mooi gedaan, want hoewel ze een ontzettend toegankelijke plek hebben gemaakt, eren ze hiermee ook nog wel op eigen manier de grachtengordel.

The Hoxton Amsterdam

Vergeet wat je gewend bent bij andere hotels

Alles waar je je normaal aan ergert in een hotel heeft The Hoxton niet. Sterker nog: andersom juist! Betalen voor drinken uit de minibar? Dacht het niet!  Betalen voor WIFI? Wegwezen! Ook dit is een gratis service die Hoxton aanbiedt. En nu horen we je al denken “maar dan moet ik zeker verplicht op facebook liken of gegevens invullen?”. Nee dus! Super toegankelijk en klantvriendelijk.

The Hoxton Amsterdam

Daarnaast biedt Hoxton een hele fijne ontbijtservice aan. Vul s’avonds op de ‘breakfast bag’ in of je graag ontbijt wil en de volgende ochtend hangt jouw ontbijtje aan de buitenkant van de deur en ontbijt jij met je lief op dat heerlijke bed! En trouwens, de check-out is om 12.00 uur én verlengbaar voor maar tien Euro per uur. Dus dat ontbijt op bed kan nog een fijn staartje krijgen. Kijk, dit zijn van die dingen die in de overvolle hotelmarkt opvallen, want het is service met een hoofdletter S.

Ontbijten, zeker niet pleitte

Als je zo’n fijne kamer hebt tijdens een romantisch weekendje weg, dan wil je toch helemaal niet haasten voor het ontbijt om vervolgens ook weer te haasten om uit te checken? Nee dan wil je lekker ontbijt op bed nuttigen en nog even samen onder die regendouche duiken. Die heb je toch ook niet iedere dag tot je beschikking? Wij vinden het knap dat The Hoxton die fijne sfeer van de lobby, het restaurant en de bar heeft weten door te trekken naar de kamers. Misschien hebben ze het wel een beetje te veel gedaan, want het is moeilijk om weg te gaan.

PS Wij hebben onlangs het nieuwe menu geproefd in Lotti’s (het restaurant van The Hoxton), maar omdat je de buurt moet ontdekken raden wij nu aan lekker naar buiten te gaan. Mocht je twee avonden blijven, dan zouden wij zeker wel even de keuken van Lotti’s gaan proeven (vergeet vooral cocktails niet)!

Herengracht 255 | website

The Hoxton Amsterdam

The Hoxton Amsterdam

To Do’s

9 Straatjes

Dit gaat je bankrekening niet leuk vinden, maar vanuit The Hoxton loop je zo de 9 Straatjes in. Daar vind je niet alleen talloze leuke koffietentjes en lunchplekken, ook stikt het er van de originele kledingwinkels. Neem bijvoorbeeld Laura Dols, de moeder aller vintage winkels, waar je altijd wel met iets leuks naar huis gaat. Maar ook vind je hier winkels als Cos en Scotch & Soda, die stuk voor stuk net even wat fijner voelen dan in een drukke Kalverstraat.

9 Straatjes | website

9 Straatjes Amsterdam

9 Straatjes Amsterdam

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Sauna Deco

Vermoeiend het al dat winkelen en slenteren door de 9 Straatjes? Pfoe! Dan kun je het beste even doorlopen naar de volgende – letterlijk – stomende hotspot. Sauna Deco is niet je eerste de beste sauna, want zodra je binnenstapt lijkt het alsof je in het decor van The Great Gatsby bent beland. De sauna en alle extra ruimtes zijn allemaal in schitterend artdeco stijl gebouwd, wat je direct een soort van rust geeft. Zodra je de voordeur daar dichttrekt en vriendelijk ontvangen wordt, vergeet je ook direct even de drukte van de stad.

Tip: boek ook meteen een massage, die zijn daar relatief goedkoop en vooral erg goed (zegt onze rug uit ervaring)!

Herengracht 115A website|

Sauna Deco Amsterdam

(Foto’s: Sauna Deco Amsterdam)

Sauna Deco Amsterdam

Sauna Deco Amsterdam

Eten

Envy

Onze culinaire ontdekking van vorig jaar is zeer zeker Envy op de Gracht. We gingen er redelijk blanco naartoe, maar reden vol verbazing over het extreem hoge niveau van het eten naar huis. Dit toprestaurant zit dus op loopafstand van The Hoxton, dus je kunt rollend (neem een omweg, het is het waard over de grachten) naar je hotelkamer. Nu is het altijd een beetje makkelijk om met vergelijkingen te strooien (we doen het lekker toch), maar wij willen Envy echt in het rijtje plaatsen van Choux, Mos, Breda en de School. Je moet niet naar Envy gaan als je even een snelle hap wil eten, want dat is doodzonde. Nee voor dit restaurant moet je de tijd nemen, zodat je na afloop naar huis fietst en hoogstwaarschijnlijk op de hoek van de Prinsengracht al tegen elkaar zegt ‘wow, dat was wel bijzonder hè?’. Dat deden wij in ieder geval wel. Dikke vette aanrader!

Prinsengracht 381 | website

Envy Amsterdam

(Foto’s: Envy Amsterdam)

Envy Amsterdam

Envy Amsterdam

Fou Fow Ramen

Envy past helemaal in het plaatje om jezelf en je liefde even een weekendje helemaal te verwennen, maar als je portemonnee het even niet toelaat: Fou Fow Ramen. Aan het begin van de Elandsgracht vind je deze Japanse topper, waarbij het altijd stampvol is. Reserveren kun je er niet, maar mocht je niet direct een plekje krijgen, dan drink je eerst om de hoek een biertje bij een van de tientallen kroegs die deze buurt rijk is (Wij zouden voor Festina Lente gaan). Volgens velen serveert Fu Fo de beste ramen van de stad en daar zijn wij het ontzettend mee eens.

Fou Fow Ramen

I’m convinced that ramen saves lives

Een bericht gedeeld door Katy Bellotte (@hellokatyxo) op

No Comments

Leave a Reply

Instagram