amsterdam Eat Hotspots Slider

De Kanarie Club is het lekkerste restaurant van De Hallen

Wij zijn sinds de opening van de Hallen in Amsterdam Oud-West hartstikke dol op deze plek, maar het kan soms ook wel een tikkeltje druk zijn. Daarom zijn we ook zo blij met de komst van de Kanarie Club, want ook al is het daar altijd gezellig druk, het voelt toch als een rustpunt in de stampvolle Hallen. Of je er nu komt voor een snel drankje, wat bar bites of een volledig diner, bij de Kanarie Club is er altijd wel een plekje te vinden. Wij zijn hartstikke gek op dit soort grote horecazaken (het doet ons ook erg denken aan het fantastische Pakuis in Gent), omdat je niet altijd zin hebt in een piepklein restaurant met drie tafeltjes en een veel te aanwezige bediening. De Club voelt daarom voor ons als een tweede huiskamer in Amsterdam waar je altijd in een warm bad terecht komt, maar wel een hele mooie huiskamer:

Op de inrichting van de Kanarie Club zijn we hartstikke verliefd, maar is het eten ook goed hier? Het feit dat het zo’n toffe ruimte is, nodigt ook uit om bijvoorbeeld voordat je de stad ingaat nog cassual aan de bar wat te eten en daarom hebben ze ook een ‘bar bites’ menukaart. Die hebben wij met het hele kantoor van Colourful Rebel al eens uitgeprobeerd tijdens een nogal dronken personeelsfeest (het was top), maar op deze zondag doen we het wat rustiger aan. Gewoon aan een tafeltje dus, met de ‘normale’ menukaart.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

De kaart is mooi simpel en overzichtelijk, precies waar wij op een zondag als deze van houden. Maar je moet niet denken dat het niet bijzonder is, want alleen al de voorgerechten bij de Kanarie Club staan vanaf nu in ons rijtje van favorieten. Zo bestellen we van het ‘bar bites’ menu de papadum met tonijn, wasabi mayonnaise en wakame, wat echt een perfecte combi is.

We bestellen soms namelijk weleens sushi puur en alleen om dan ook drie porties wakame erbij te laten bezorgen, maar zo op een papadum met tonijn is echt wel een hele mooie mix. Eentje die wij trouwens ook nog niet eerder hebben gezien. Verder betellen we er twee soorten oesters bij (‘ceviche stijl’ en ‘sherry vinaigrette met olijfolieparels’), want wie zegt dat je niet een beetje sjiek mag doen op zondag? Daarnaast raadt de uiterst vriendelijke bediening ons aan om hun befaamde Iberico ham te proeven, die de chef tijdens zijn vakantie naar Spanje ergens geproefd had en meteen verkocht was. Deze varkens worden namelijk alleen met eikeltjes gevoed en dat proef je terug in deze boterzachte ham. Echt een aanrader!

Maar het voorgerechtenfeestje is nog niet afgelopen, want we bestellen ook nog tweemaal gerookte vis, eenmaal zalm en eenmaal botervis. Alleen al aan de opmaakt kun je zien dat er iemand in de keuken staat die verstand van zaken heeft, want het is werkelijk prachtig:

Voor het hoofdgerecht gaan we nogmaals voor vis (rode mul) en een vegetarisch gerecht (de polenta). Beiden weer net als de rest erg goed en wat ook fijn is, is dat het allemaal goede porties zijn. Niet een enorme berg op je bord, maar mooi opgemaakte gerechtjes, waardoor je dus voel kunt proeven.

Wij vonden de Kanarie Club al de perfecte plek om op vrijdagavond casual wat aan de bar te snacken en drinken, maar nu we de andere menukaart hebben gezien wordt dit helemaal een vaste hotspot voor ons.

PS Leuk om te weten, vanaf deze donderdag (7 september) starten de Plugify Sessions. Gratis concerten in het schattige zaaltje boven het restaurant, perfect om alvast vroeg aan het weekend te beginnen.

Kanarie Club
Bellamyplein 51

(de gezellige Poolbar van de Kanarie Club)

    Instagram