Home

De marketingafdeling van de McDonalds heeft Internationale Vrouwendag gewonnen

McDonald's restaurant

(Foto via Shutterstock)

Het zal je gisteren vast niet zijn ontgaan: Internationale Vrouwendag was daar. Een dag om stil te staan bij de belangrijke rol die vrouwen in de maatschappij spelen en vooral ook om stil te staan bij de nog steeds grote ongelijkheid tussen mannen en vrouwen (in het nadeel van de vrouw). Door de #metoo-beweging is een Internationale Vrouwendag helaas hartstikke actueel, want er gebeurt nog een hoop narigheid in de wereld. Het grootste fastfoodrestaurant die wij kennen stond ook stil bij de belangrijke dag en deed dat op originele manier.

“In celebration of women everywhere, and for the first time in our brand history, we flipped our iconic arches for International Women’s Day in honour of the extraordinary accomplishments of women everywhere and especially in our restaurants,”

Want in plaats van hamburgers te flippen, flipte de McDonalds een keer haar iconische logo. Ha, we see what you did there. Briljant! Toch krijgt McDonalds van veel mensen online ook de wind van voren, want wat doen ze nu écht aan het verbeteren van de positie van vrouwen binnen hun organisatie? De discussie is in ieder geval weer goed gestart:

No Comments

Leave a Reply

Instagram