Food & Health

De meiden van The Green Happiness onzin komen eindelijk met verklaring

schermafbeelding-2016-09-30-om-21-52-25
Veel Nederlanders hebben deze week waarschijnlijk vreemd naar hun gekookte eitje gekeken, want dit blijkt dus de ongesteldheid van de kip te zijn. Eeeuh say wuuuut? Yes, dat is wat de twee energieke dames van The Green Happiness zeiden in hun omstreden interview in het NRC even terug. De interviewster van het NRC was waarschijnlijk de gehele tijd met stomheid geslagen, want het lukte haar niet om ook maar een enkele kritische amandelnoot te plaatsen. Gelukkig heeft Arjen Lubach dat wel gedaan in zijn vlijmscherpe programma ZML (hier terug te zien), waarin hij de meiden he-le-maal opeet. Sinds die uitzending was het compleet stil uit kamp Kokosnootolie Gorgelen, maar ze beloofden in deze post wel dat ze met een verklaring zouden komen:

Artikel gaat hieronder verder

Lieve allemaal, Wat een nieuws overal! Allereerst veel dank voor alle positieve reacties die we ontvingen. Maar: we kunnen ons voorstellen dat jullie, na de media-aandacht voor The Green Happiness afgelopen week, veel vragen hebben! Mensen inspireren om gezonder te eten is onze missie. Door gezonder te eten voelen wij ons energieker, stralender en fitter. Kritiek nemen we ook serieus en gezondheid nemen we nog serieuzer. Wij staan achter onze missie. Nu meer dan ooit. We zijn op dit moment heel druk bezig om de vragen in kaart te brengen zodat we daarop een juist en gefundeerd antwoord kunnen geven. Vrijdagmiddag vind je op onze website onze reactie op de media-aandacht en de voornaamste vragen die jullie hebben gesteld. Uiteindelijk bepaal jij zelf waar jouw lichaam zich het beste bij voelt. Vertrouw daarop. Be Green. Be Happy. And…be relaxed! #thegreenhappiness En bedankt voor alle steun dit betekent heel veel voor ons!

Een foto die is geplaatst door Merel en Tessa (@thegreenhappiness) op

Die is inmiddels gekomen, en is te lezen op hun site in de vorm van een “FAQ”. Wij hebben het gelezen en vinden dat de twee wel erg om dingen heen draaien, zonder écht op de kritiek in te gaan. Verder zeggen ze bijvoorbeeld ook over het gebruik van hun wetenschappelijk bronnen dat die voor de lange termijn ‘niet beschikbaar zijn’, en daar koop je vrij weinig voor als lezer. Het veel besproken menstruatie-ei vonden ze gelukkig ‘niet zo handig’, maar ze hebben toch nog steeds liever niet dat je het eet. Lees hun hele verklaring en oordeel zelf.

Thank God it’s Friday Nieuwe blog met antwoorden op jullie meest gestelde vragen vind je nu online! Link in de bio

Een foto die is geplaatst door Merel en Tessa (@thegreenhappiness) op

No Comments

Leave a Reply

Instagram