Food & Health Slider

De Monkey heeft onze vrijdagmiddag borrel keihard gered

(de groene entree van het CR-kantoor)

Borrels en Colourful Rebel, Colourful Rebel en borrels. De twee dingen zijn haast onafscheidelijk, helemaal sinds we in maart vorig jaar naar een splinternieuw kantoor zijn verhuisd. In dit nieuwe kantoor hebben we namelijk ook een eigen restaurant en barretje waar Hailey de Chef office manager iedere dag weer een culinair hoogstandje op tafel tovert. Nu gaat het normaal gesproken op vrijdag ongeveer zo: rond een uurtje of 15:45 roept er iemand (meestal de boekhouder, Eewie) “yoo, is het al tijd voor een biertje of wat?!”, waarna om 16:00 (want er moet ook gewerkt worden) de eerste ronde wordt rondgebracht door de stylist altijd dorstige kroegtijger van Colourful Rebel, Sophie.

Artikel gaat hieronder verder

Dat hebben we nu al vanaf week 1 in het nieuwe kantoor gedaan en het is een hele prettige manier om de week van keihard werken even samen af te sluiten. Maar toch voelde het alsof er nog iets miste. Monkey Shoulder! Er gaat misschien nu niet direct een belletje bij je rinkelen, maar Monkey Shoulder is een Schotse whisky die keihard Nederland aan het veroveren is. Dat laatste komt omdat Monkey Shoulder ook toegankelijk is voor mensen die whisky normaliter omschrijven als ‘benzine’. Deze whisky uit de bakermat van Schotse whisky; Dufftown, is namelijk zoetig van smaak en is tevens rijk aan vanille.

(stilte voor de storm op kantoor en in de keuken)

(stilte voor de storm op kantoor en in de keuken)

Maar nu terug naar ons meest legendarische borrel, want wij krijgen dus een mailtje van Monkey Shoulder of ze bij ons de drankjes tijden de vrijmibo mochten verzorgen. Eeeuh, ja?! Da’s natuurlijk een retorische vraag van heb ik jou daar, want hoe kun je hier nou nee tegen zeggen. Dat hebben we dus ook niet gedaan en we hebben de lieve mensen van het whiskymerk met open armen ontvangen. Ze kwamen trouwens niet gewoon met een paar flessen whisky aanzetten, nee binnen no-time hadden ze een complete bar opgezet in het restaurantgedeelte van Hailey en dat zag er prachtig uit:

De ontzettend zachte whisky van Monkey Shoulder is puur al een genot om te drinken, maar ze serveerden het deze avond ook in twee cocktails. Eentje met een basis van appelsap en eentje met een basis van (koude) groene thee. Deze laatste was duidelijk favoriet bij iedereen hier op kantoor, want het ging erin als water. Nu houden wij wel van een glas whisky op zijn tijd, maar we zouden onszelf zeker geen kenner noemen. Maar als je dan naderhand leest dat de soepele Triple Malt Monkey Shoulder in ‘World’s 50 Best Bars Annual Report 2016′ opnieuw wordt benoemd tot ‘#1 Trending Scotch’, en tot ‘#3 Best Selling Scotch‘. Dan vertrouwen we toch steeds meer op onze smaakpapillen.

Dus heb jij een feestje binnenkort en wil je eens wat anders dan die uitgemolken G&T’s serveren aan je party peeps? Haal een fles Monkey Shoulder bij je lokale slijter en verbaas al je gasten (zelfs de whisky-haters) met dit zalige drankje.

Instagram