Slider Travel

De mooiste plek van Thailand waar je gegarandeerd geen toeristen tegenkomt

Processed with Snapseed.
Wij hebben tegenwoordig nog maar twee namen in ons boekje ‘toffe freelance reisjournalisten’ staan: Erik (die ken je wel) en Liesbeth Rasker. We lieten natuurlijk al die blonde reisviking voor ons schrijven, maar het was hoogtijd voor wat vrouwelijke versterking! De reisverhalen van Lies zijn verslavend fijn om te lezen en haar foto’s gaan ervoor zorgen dat je wanderlust direct aangewakkerd gaat worden. Take it away, Lies!

De mooiste plek van Thailand waar je gegarandeerd geen toeristen tegenkomt

Toen ik afgelopen januari voor het eerst naar Thailand ging was ik medium enthousiast over het land. Ja, je kunt er heerlijk lui op een strand vakantie vieren, het reizen is er kinderlijk eenvoudig dankzij de vele verbindingen tussen de eilanden, en zwemmen in de zee onder een dak van palmbomen is natuurlijk voor niemand vervelend. Maar het was er druk. Heel druk. En ik voelde me een beetje een sukkel die niets originelers kon bedenken en dus maar net als de rest van de wereld naar Thailand op vakantie ging. Maar toch vloog ik een kleine maand geleden weer naar Bangkok, en zag toen een heel andere kant van Thailand.

Want in plaats van de vele Koh’s te bezoeken, zoals iedereen al doet, gingen we wat meer van de gebaande paden, met als absoluut hoogtepunt het Khao Sok National Park. Ga je binnenkort naar Thailand? Dan is dit een verplicht nummer op je planning.

500rai-09

Na een korte vlucht van Bangkok naar Surat Thani en een autoritje naar het begin van het park (dat, vergis je niet, 739 vierkante kilometer groot is), worden we welkom geheten door Sean, de manager van het hotel waar we zullen verblijven. Zijn eerste mededeling: in het park en in het hotel is geen wifi, geen bereik, helemaal niets. “Let’s disconnect with social media and reconnect with nature.” Dat klinkt mooi, maar drie dagen offline is voor deze MB-verslaafde toch best even slikken. Een traditionele long-tail boat brengt ons naar het begin van het avontuur. Door een omgeving zoals je van de klassieke Thailand-plaatjes kent, met gigantische kalksteenrotsen, kraakheldere meren en elke kleur groen die je maar kunt bedenken, varen we naar ons verblijf; het 500 Rai Floating Resort. Inderdaad, een drijvend hotel.

500 Rai Floating Resort

500rai-16

Of hotel, het zijn elf kleine huisjes, midden op het water. Er is een restaurant, zelfs een zwembad, en voor je kamerdeur ligt een kajak. Mocht je zin hebben in een ochtendtochtje. Rai500 is, in vergelijking met andere drijvende resorts in de buurt, nog redelijk luxe. Zo heeft elke kamer een eigen badkamer, zonder warm water, maar toch, een eigen badkamer. Vanuit het grote bed kijk je via je eigen veranda naar het imposante Thaise landschap dat elk uur van kleur verandert. Je dagen bestaan uit varen, dutten, en klimmen door de jungle. Naar het Tarzan Viewpoint bijvoorbeeld, het kost je een goede twee uur klimmen dwars door de bush, over grote rotsblokken, vasthoudend aan een liaan, terwijl je duizenden insecten om je heen hoort kraken, kirren en ritselen, maar het uitzicht dat op je wacht maakt het alles waard. Of wat zeg ik, die klim zelf is trouwens ook een grandioos spektakel.

img_3677

Waar de meeste toeristen en reizigers zich verdringen op voor de hand liggende stranden van Koh Samui, Phi Phi en Phangan, is hier niets te merken van die vrij oppervlakkige zuipende backpackcultuur. Hier kom je alleen maar als je dat juist níet wil, als je zonder bereik echt totaal wil opgaan in de plek waar je bent. Een plek waar je wilde olifanten kunt spotten, tientallen aapsoorten door de bomen ziet slingeren, het water ziet bubbelen van de vissen, en de oevers langs de meren vol staan met buffels. Rai500 is ideaal voor een bezoek van twee nachten, en bij de kamerprijs zit vervoer van en naar de luchthaven inbegrepen. Net als je ontbijt en diner. Want tja, een drijvend resort in de middle of nowhere is ongeveer de enige plek in heel Thailand waar je géén 7 Eleven hebt.

img_3695

img_2191

Artikel gaat hieronder verder

img_2230

Processed with Snapseed.

%e0%b9%81%e0%b8%9e500%e0%b9%84%e0%b8%a3%e0%b9%8801

%e0%b9%81%e0%b8%9e500%e0%b9%84%e0%b8%a3%e0%b9%8888

Voor iedereen die net als ik maar twijfelend tegenover Thailand staat of stond, dit park gaat dat voor eens en voor altijd veranderen. En vooruit, mag je daarna een bucket op Koh Samui halen.

(Resortfoto’s via 500Rai, eigen foto’s gemaakt met Canon G7X)

4 Comments

 • Reply
  Hans
  24 juli 2017 at 10:38

  Het ziet er prachtig uit dat wel maar meer dan 500 euro voor 1 overnachting dat vind ik toch iets teveel, daar heb je al een mooie villa voor op de Maldiven. Evengoed leuk artikel.

 • Reply
  Joost
  5 oktober 2016 at 20:48

  Reisjournalist? Sinds wanneer is mevrouw Rasker dat? Op gratis perstripje gaan op verzoek van het verkeersbureau is iets anders dan onafhankelijk reisjournalistiek bedrijven. Niet dat er verder iets mis is met het artikel, het leest lekker weg, maar waarom staat er niet bij dat dit betaald is door het Thais verkeersbureau?

  • Reply
   Liesbeth
   18 oktober 2016 at 19:53

   Ha Joost! Dit artikel is niet betaald door het Thais verkeersbureau hoor. Ik ben 10 dagen op reis geweest, op uitnodiging, dat klopt, maar van alle dingen die we gedaan hebben lees je eigenlijk alleen dit, omdat dit een hoogtepunt was. En gewoon heel mooi, en nieuw voor mij, dus dat deel ik graag met jullie, de lezers. Wat is daar precies mis mee? En nogmaals, ik ben volledig vrij om te schrijven wat ik wil, en voor dit artikel is, ik herhaal het maar, niet betaald. Groet!

 • Reply
  Sandra
  5 oktober 2016 at 18:13

  Inderdaad een erg mooi park, maar toen ik er was stikte het er toch echt van de groepen toeristen.. beetje overdreven dus, de titel.

Leave a Reply

Instagram