AMSTERDAM Do

De openingsborrel van de tweede vestiging van Champañaria wil jij vrijdag niet missen!

Overgewaaid uit het warme Barcelona opende vorig jaar de deuren van de eerste Champañaria van Nederland aan de Clercqstraat 56 in het horeca hart van Amsterdam-West. Na een fantastisch jaar vol cava, sangria en tapas hebben deze vijf horeca broeders besloten om nog meer mensen kennis te laten maken met de gezelligheid van een Spaanse Champañaria.

Begin deze maand opende de tweede Champañaria aan de Hobbemakade 64 recht tegenover Cannibale Royale en Izakaya. Het idee van de Champañaria is ontstaan tijdens een trip naar Barcelona waar deze vijf knapen kennis maakten met dit succesverhaal aan de Mediterrane kust.

Deze bekende en zeer populaire cava bar in één van de zijstraatjes van de wijk Barceloneta is een begrip. De flessen Cava Rosat vliegen je om de oren terwijl je geniet van kleine tapas die à la minute voor je worden bereid. Geen poespas, gewoon authentiek en goed. Om het karakter van de Spaanse Champañaria ook in Amsterdam terug te laten komen, importeert Five Brothers Fat als eerste horecazaak in Nederland de originele “Can Paixano” cava van de geroemde Champañaria uit Barcelona.

Een tweede vestiging betekent meer ruimte, meer feest, meer Can Paixano, meer sangria en waarschijnlijk af en toe meer hoofdpijn. Dat er op deze nieuwe locatie een groot terras is, zal een enorme aanwinst zijn voor de zwoele Amsterdamse avonden. Voor de rest blijven de ingrediënten hetzelfde; borrelen en uitgebreid tafelen tot in de late uurtjes maar dan in een eigenwijs Amsterdams jasje in een geweldige ambiance.

De keuken wordt gekenmerkt door Spaanse tussengerechten met een twist. Zo zijn er de gebruikelijke tapas te vinden op de kaart, en ook moderne kleine gerechten met invloeden uit Azië, Zuid- en Midden Amerika die ideaal zijn om te delen. Daarnaast zijn de Brothers ook op verschillende festivals te vinden deze zomer met hun eigen Sangria bar. Hou ze dus goed in de gaten op social media. The Five Brothers zetten de cava’s al voor jullie koud!

Dat de mannen begin deze maand stiekem open gingen wil natuurlijk niet zeggen dat er een flinke openingsfuif komt. Inmiddels loopt de hele mik mak op rolletjes en is het dus eindelijk tijd voor die gekke openingspartij en wij hebben leuk nieuws. Daar doen wij aan de vooravond van onze eigen party in de Chicago Social Club graag aan mee.

Aanstaande vrijdag dus vanaf een uurtje of ‘borreltijd’ zien we je verschijnen.The Five Brothers zetten de cava’s alvast voor jullie koud, tot vrijdag!

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram