amsterdam Eat Hotspots

De tapas bij dit nieuwe restaurant in de Kinkerstraat zijn wél lekker

hoek-kinkerstraat-amsterdam-west
Tapas zijn óf ontzettend lekker, óf ze smaken naar een oude schoenzool die een week in de olijfolie heeft gelegen. Dat je dan een aardenwerken bakje voor je snufferd krijgt, met daarin een plas met olie en iets ondefinieerbaar onderop. Het komt zelden voor dat we écht lekkere tappas hebben gegeten, dat kan natuurlijk aan ons richtingsgevoel liggen of omdat het best een moeilijke keuken is. Gisteren werden we echter van onze stoeltjes geblazen door de tappas die we in restaurant Barceloneta aten op de Kinkerstraat, want die waren stuk voor stuk zalig.

Als je binnenkomt in het restaurant schrik je heel eventjes van het nogal kitscherige interieur en het hoge Ikea-gehalte, maar als je eenmaal dat eten proeft ben je het allemaal weer vergeten. Je mag ons op een roestige dakpan zetten, als het eten goed is dan maakt het ons niet zoveel uit. Zo erg is het trouwens ook weer niet bij Barceloneta, maar laten we het erop houden dat het niet helemaal onze smaak is.

afa31bab-29d1-475e-a995-bddf02f65d2b

Artikel gaat hieronder verder

De bediening is hier zo vriendelijk, dat het haast voelt alsof je bij je beste vriendinnen aan het eten bent. Maar wel beste vriendinnen die je gewoon rustig laten dooreten en iedere keer een nieuwe fles wijn op tafel zetten als deze op is. De wijnkaart is redelijk klein, maar gewoon goed. Wij bestelden een fles (ok, drie flessen totaal) Rioja voor zeer schappelijke 18 euro per fles. De prijs-kwaliteit is hier sowieso erg goed, want je moet behoorlijk je best doen om hier met een hoge rekening naar huis te gaan. Ons best hebben we gisteren zeker gedaan en we bestelden ongeveer acht tapas met zijn drieën en nog een toetje na. Dit alles (plus die drie flessen wijn) was meer dan voldoende om met een volle mag en een grote glimlach naar huis te gaan.

Weinig mensen zullen naar een restaurant zoeken op de door belwinkels bewoonde Kinkerstraat, maar als je eenmaal Barceloneta ontdekt hebt, voelt de Kinker opeens als een nieuw culinair avontuur. Hier geen standaard tapas met een olijfje hier en een stukje chorizo daar, nee écht mooi opgemaakte gerechten met verassende smaken. Kijk maar eens:

PS meer hotspots en restaurants door ons zeer geoefende tong getest vind je hier.

Barceloneta
Kinkerstraat 228

schermafbeelding-2016-11-10-om-16-24-00

schermafbeelding-2016-11-10-om-16-23-33

barceloneta-2-5bced

barceloneta-1-cdb74

schermafbeelding-2016-11-10-om-16-20-10

No Comments

Leave a Reply

Instagram