Slider Travel

De top-5 van steden waar we in 2017 van de Lonely Planet heen moeten

3e256c5a-b7db-11e6-8ff8-a651f7c1052d_web_scale_0-25_0-25__ Nou moeten, moeten, dat bepalen we zelf wel hè meneertje Planet. Nee geintje, want als iemand weet waar je heen moet op reis (naast onze Erik), dan is het wel de reisgids der gidsen. De (online)gids komt ieder jaar weer in deze maand met een lijst van steden die volgens hen zeker de moeite waar zijn om te ontdekken dit jaar. Het zijn plekken die nog niet door het grote publiek zijn ontdekt en dat vinden wij altijd wel prettig om te horen. Er is namelijk niets zo vervelend wanneer je na 8,5 uur vliegen op bestemming aankomt, en de voertaal Nederlands blijk te zijn. De lijst (in willekeurige volgorde):

 

1. Kaapstad, Zuid-Afrika De lijst mag dan willekeurig zijn (niet dus), we beginnen toch even met onze persoonlijke favoriet. Met frisse tegenzin, want we willen niet dat straks half Amsterdam samen met ons een van deze te gekke wijn tours doet. Maar omdat we graag alles met jullie delen: GA HIER HEEN! De Lonely planet is vooral te spreken over alle culinaire hoogtepunten in de Afrikaanse stad en daar kunnen wij het niet anders dan mee eens zijn. original_432_kaapstad 2. Bordeaux, Frankrijk Ook over deze stad is de gids lovend over het culinaire aanbod, zelfs zo positief dat ze het hoger aanschrijven dan Parijs. Door een nieuwe LGV-treinverbinding vanuit Parijs, ben je al binnen zo’n twee uurtjes in Bordeaux en da’s mieters snel! 01c2e36265191f55a9c8acc6d422f550e0 Artikel gaat hieronder verder

3. Ohrid, Macedonië Deze stad is in korte tijd veranderd van religieus bolwerk, naar populairste vakantieoord van het land. Je komt er waarschijnlijk nooit zelf op, maar Macedonië heeft wat van de mooiste stranden van Zuidoost-Europa. Er komen nu nog heel erg weinig toeristen, maar volgens de gids kan dat weleens snel veranderen. Gaan dus! img_8572 4. Pistoia, Italië We kennen allemaal wel het prachtige – maar overvolle – Firenze. Het is zeker prachtig, maar je kunt je kont er niet keren door het massatoerisme. De gids heeft Pistoia uitgeroepen tot lookalike van Firenze, want de stad lijkt er inderdaad nogal op (of andersom, wat jij wil). Alleen dit is (nog) niet ontdekt door de massa, dus sla je slag! 10591056-castelvecchio-svizzera-pesciatina-pistoia-tuscany-italy-typical-old-village-stock-photo 5. Seoel, Zuid-Korea Je associeert een miljoenenstad eigenlijk nooit met ‘groen’, maar dat is toch precies waar deze Zuid-Koreaanse stad om bekend staat. De stad heeft een complete autoweg omgetoverd tot park en daar komt in 2017 nog eens een twee gedeelte bij, Seoul Skygarden. korea-wallpaper-8 De rest van de lijst kun je hier op de website van de Planet checken.

No Comments

Leave a Reply

Instagram