Hotspots Slider Travel WERELD World

De ultieme ‘what to do’ gids voor New York in de regen

Je gaat hier nu niet lezen hoe romantisch ons weekend weg naar New York was en leuk dat weekend was want daar heb jij helemaal geen zin in. Dan kijk je wel een aflevering van één of andere zoetsappige serie op Netflix. Wat je wel gaat lezen is hoe jij jouw weekend New York door gaat komen als het onverhoopt regent. In de zoektocht naar dingen om te doen in New York kom je heel veel tips tegen die best weersafhankelijk zijn dus hoog tijd voor wat aanbevelingen die jij en je verkering lekker binnen houden.

Eten

New York telt letterlijk honderden plekken om te ontbijten, lunchen en dineren echter liggen ze allemaal enkele minuten of meer lopen van elkaar vandaan. Niet bij Eataly het food-complex van Mario Batali in het Flatiron District. Meer dan 12.000 vierkante meter eet en drink genot onder een dak. Ook de Chelsea Market is de place to be als je op zoek bent naar een hele hoop eten bij elkaar.

Escape Room

In Nederland is de trend al een tijdje gaande maar in New York is hij helemaal niet meer te stoppen. De Escape Room. Wij hebben het met ons hele team een keer gedaan op de Wallen in Amsterdam en het is echt hilarisch. In New York kun je terecht  bij onder andere Escape The Room, Clue Chase, BrainXcape, Komnata Quest en Mission Escape Games.

Leren

Iets waar wij echt nooit aan zouden denken is naar school gaan in New York. Instanties als NYC Brooklyn Brainery geven tal van verschillende masterclasses in elk denkbaar onderwerp. Zo kun je lessen volgen in dansen, fitness, fotografie, DIY classes, circus maar ook workshops bar tending, stock trading etc. Oprecht een aangename verrassing dat je lessen in zoveel verschillende disciplines kunt volgen en een hele toffe aanvulling op je vakantie. If it can be taught, someone in New York is teaching it.

Artikel gaat hieronder verder

 

Sporten

Je kunt natuurlijk een dagje gaan gymmen bij een van de dure gyms of tijdens een van de nog veel duurdere cycling classes die New York telt maar je kunt ook je beweging zoeken in een van de meer creatievere spaces zoals de Brooklyn Zoo, Metal Yoga bij de Cobra Club en AM Raves bij Morning Gloryville.

Relaxen

Een dagje naar de spa is het ultieme excuus om binnen te blijven. Bij Premier 57 krijgt het traditionele badhuis een moderne upgrade en waan je je in ultieme luxe. Een dagpas geeft je toegang tot alle indoor en rooftop pools, 6 unieke sauna’s, een ruimte om te slapen, een om te mediteren, water lounges, een steam sauna en een dry sauna. Van alleen lezen over deze spa worden wij al relaxt.

Kijken

Het woord vervelen bestaat niet in New York en al helemaal niet als een stad zoveel bioscopen en theaters telt. Nitehawk Cinema in Williamsburg en Alamo Drafthouse in Brooklyn zijn de places to be voor degene die graag heerlijk willen eten en cocktails willen drinken vanuit hun bioscoopstoel. Houd je meer van musicals dan kun je terecht bij bijna teveel theaters. Enkele die zeker het bezoeken waard zijn zijn The Bitter End (de oudste Rock Club van New York), Pete’s Candy Store en de Mercury Lounge.

Musea

Iets wat New York naast al die bioscopen en theaters ook veel heeft zijn musea. Zo vind je er onder andere Met, MoMA, Whitney, Guggenheum, Brooklyn Museum, Queens Museum, Bronx Museum of the Arts, American Museum of Natural History, Tenement Museum, New York Transit Museum en nog veel en veel meer.

Shoppen

Shoppen doen we natuurlijk het liefst als we in New York zijn en ook tijdens de wat minder zonnige dagen kun je in deze stad prima uit de voeten. Zo vind je er het overdekte Shops At Columbus Circle. Een high-end shopping mall met tal van bekende winkels en restaurants. Bevind je je meer Downtown dan kun je terecht in het Westfield World Trade Center binnen in het 4 miljard kostende Oculus vlak naast het World Trade Centre.

Bars

Geen stad heeft zulke vette bars als New York. Mocht het een dag regenen dan is dat hier dus totaal geen probleem. Neem plaats in vette bars als de Employees Only en PDT. Je kunt ook terecht in een van de Beer Gardens zoals Spritzenhaus, Radegast en Houston Hall.

Conclusie van het geheel mag denk ik duidelijk zijn. Weer of geen weer in New York is altijd en voor iedereen wat te doen. We wensen je heel, heel veel plezier tijdens jouw vakantie en geniet ervan!

Meer New York voorpret?

    Instagram