Home

De Zweden hebben de beste werkweek ter wereld

s girl08
Okaaaay that`s it, wij verhuizen naar Zweden! Nee dat is een geintje maar het land begint wel steeds aantrekkelijker te klinken. Zo stroomt het over van de mooie dames (zie hierboven en hieronder), komt onze held Zlatan ervandaan en is de overheid vrij genereus in het geven van zwangerschapsverlof (1,5 jaar tegenover de 3 dagen in Nederland).

swedish-girls

Maar het beste nieuws kwam pas net naar buiten, de duur van een Zweedse werkdag verschuift namelijk van acht uur naar zes uur, o-m-g! Er zijn al erg veel bedrijven die de overstap gemaakt hebben. Kennelijk is het dé oplossing tegen ziekteverzuim en inefficiëntie volgens Mats Pilhem, vice-burgemeester van de Zweedse stad Göteborg. Personeel is meer gemotiveerd tijdens de zes uurtjes die ze aanwezig zijn op de job, uiteindelijk wordt er evenveel werk verzet als tijdens een 8-urige werkdag, brilliant!

130708153251-shortest-work-week-sweden-1024x576

Voor iedereen die denkt ja lekker dan hoe moet ik dan nog mijn huur gaan betalen?! Hier komt dus het allermooiste van de verandering, je gaat er niet op achteruit qua salaris, je gaat gewoon meer per uur verdienen! Dit klinkt allemaal als een droom maar die gekke Zweden weten gewoon wat belangrijk is en hebben de werk-leef balans tot in perfectie gebracht.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram