Food & Health Slider

Deliveroo zet Amsterdam op z’n kop met flyboard delivery

(Foto’s: Kirsten van Santen – > http://www.kirstenvansanten.com/)

Al twee jaar vliegen Deliveroo-riders op fietsen door Nederlandse straten om favoriete gerechten van lokale restaurants overal af te leveren. Om dit jubileum te vieren kwamen bestellingen voor één keer letterlijk vliegensvlug naar hongerige hoofdstedelingen. In plaats van twee kaarsjes uit te blazen, bezorgde Deliveroo enkele bestellingen binnen Amsterdam met een flyboard.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

In 2015 fietsten de riders van Deliveroo Nederland binnen met de missie om de standaarden voor bezorging te veranderen. Twee jaar later levert het van origine Britse bedrijf met meer dan 1700 riders in 11 Nederlandse steden voor meer dan 1500 restaurants. In 2016 waren dit nog zo’n 600 restaurants en 1000 riders.

Deliveroo introduceerde sinds haar start bezorging via GPS-coördinaten, werkte samen met chefs als Ron Blaauw en sloot langdurige partnerships met onder andere Tripadvisor en Burger King. In twee jaar tijd werd voor het bezorgen van alle bestellingen in totaal 3.800.000 kilometer gefietst. Oftewel: 9,88 keer naar de maan.

De favoriete gerechten van Nederland

Deliveroo levert favoriete gerechten van lokale restaurants overal af. De afgelopen twee jaar bleken de Grilled Chicken Burrito van SALSA Shop in Amsterdam, een Full Rack of Ribs van Braai Vondelpark, The Butcher with Cheese van het Amsterdamse THE BUTCHER en de halve kip van Roast Chicken Bar in Haarlem de favorieten onder die favorieten. Aziatische lievelingen werden gevonden in de Poké Bowl van Poké Bowl in Rotterdam, de Small Sushi Box van Sushito in Amsterdam en de Pho 91 van het gelijknamige restaurant in de Nederlandse hoofdstad. Daarnaast beleefde Nederland menig bella notte met de pizza’s van Follia in Den Haag, Mastino in Amsterdam en Pizza Heart in Amsterdam.

    Instagram