Food & Health

Docu van de week | gaat kweekvlees de wereld redden?

Wij lagen gisteravond redelijk knock-out op de bank na een pittige les kickboksen (alleen op de zak, no worries), maar kregen weer bakken vol energie na het zien van een documentaire. Dit keer niet over de ‘engste drugs ter wereld’ of een of andere gekke fetisj, nee eentje met een onderwerp dat de wereld kan veranderen: kweekvlees!

“Jaarlijks worden zeker 50 miljard dieren geslacht om aan ons verlangen naar vlees te voldoen. Bijna een vijfde van de CO2-uitstoot op aarde is afkomstig uit die veeteelt. Het blijkt uiterst lastig om minder vlees te gaan eten: veel mensen vinden vlees gewoon lekker en de mondiale vraag ernaar neemt nog steeds toe.”

Een van de bedrijven achter de ‘clean meat’ revolutie (docu vind je hieronder):

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Da’s dus best wel een beetje schrikwekkend als je het ons vraagt. Wij eten nog steeds wel vlees (biologisch), maar zijn al wel flink aan het minderen. Deels voor de dieren, deels voor moedertje aarde. Maar wat blijkt? We kunnen allang vlees kweken in een lab! Dit is allemaal ontstaan in het brein van kweekvleespionier Willem van Eelen, waarvan de ideeën nu via Silicon Valley weer teruggekomen zijn in Nederland. Het vlees is er, maar het ligt nu wel achter slot en grendel in een Zaanse vriezer vanwege idiote regelgeving. Bekijk de indrukwekkende docu van VPRO Tegenlicht hier en vraag ook even de mening van je vegetarische vrienden.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram