Editors Choice Slider Travel

Doorbreek de sleur en ga op avontuur met het Tuk Tuk Cartel

bored guy watching tv
Je kent het wel, die kabbelende weken die langzaamaan veranderen in kabbelende jaren, de sleur komt erin. Als je na je studie bent gaan werken en eenmaal in dat 9 tot 5 ritme bent beland dat weet jij ook dat die dagen voorbijvliegen, en het soms voelt alsof je van weekend tot weekend leeft. De zomer staat in het teken van het festivalseizoen, de winter voor snowboarden met je gabbers en tussendoor ga je misschien nog op vakantie met je meissie: poef weer een jaar voorbij. Nu klinkt dit allemaal een beetje alsof we net een flinke fles azijn achterover hebben geslagen, maar we moeten eerlijk toegeven dat het soms een klein beetje zo voelt.

Maar omdat wij géén azijnpissers willen zijn en (los van bovenstaande rant) het leven alleen maar positief te grazen nemen, zijn we op zoek gegaan naar wat verandering. We bedachten op een maandagavond in de kroeg al snel dat we iets met vrijwilligerswerk wilden gaan doen. Lachen zou je denken maar toen we de volgende ochtend met een kater een kleine zoektocht op Google deden zagen we door de derdewereldlandbomen het bos niet meer.

Je kunt zo aan de slag om sokken te gaan breien in Zuid-Zimbabwe of schelpen gaan schoonmaken in Tsjaad maar daar hebben wij toch niet zo’n goed gevoel over. Waarom is er in vrijwilligersland nog niet zo’n revolutie geweest als in de huurmarkt met Airbnb of in de taximarkt met Uber? Nou dat is er dus wel alleen wij wisten het nog niet: maak kennis met het Tuk Tuk Cartel!

13626615_271718023205726_7228343711379664127_n

De Tuk Tukkers zullen je nooit op een sokken-brei-missie sturen, want deze ontzettend toffe en vooral sympathieke non-profit zoekt de meest bijzondere hulpprojecten in de wereld uit. Om deze projecten vervolgens tot een succes te maken zorgt het Cartel ervoor dat de juiste mensen (avonturiers zoals jij en ik dus) erop reageren. Zoals ze het zelf zo prachtig zeggen op hun website: ‘[for people that] not just want to volunteer abroad, but really want to challenge the ordinary and leave something behind.’

Schermafbeelding 2016-08-11 om 16.57.01

Kijk en dan heb je ons, want wij willen juist een keer die routine hier in het prachtige – maar soms voorspelbare – Amsterdam doorbreken en die handjes vies krijgen. Scholen bouwen, waterputten slaan en vervolgens een gemeente pilssie drinken met de lokale bevolking. Yes, we willen het allemaal! Dit gaat de oprichter en duizendpoot Alain Buffing dus met zijn heerlijk verfrissende organisatie allemaal regelen. Wat jij moet regelen is duizend euro startfinanciering, want naast fysieke arbeid hebben die prachtige projecten ook gewoon keiharde pegels nodig. Maar als jij vroeger een beetje een goede kinderpostzegelverkoper was dan is die duizend piek peanuts. Wat er dan nog rest is het opgeven van de tijd dat je weg kunt/wil en vervolgens gaan de Tukkers aan de slag.

14547179199_bf26df14bd_o

Doe eens gek en ga niet verder lezen op de ontzettend verslavende blog van ons maar surf even naar www.tuktukcartel.org. Het kost je vijf minuten maar wij hadden er maar eentje nodig om kriebels in onze buik te krijgen van het aankomende avontuur. Dat je met dit avontuur ook mensen helpt die het ontzettend hard nodig hebben is in onze ogen het mooiste wat er is.

Schermafbeelding 2016-08-11 om 16.59.46

No Comments

Leave a Reply

Instagram