Hotspots World

Drie redenen waarom Arnhem leuker is voor een weekend weg dan Amsterdam

1
laten we dit weekend de stad ontvluchten, laten we naar Arnhem gaan”. Dit is natuurlijk niet iets wat je tegen een Arnhemmer moet zeggen, want dat is best een slap in the face. Toch is dit précies wat wij het afgelopen weekend gedaan hebben en we moeten zeggen dat de stad in het Oosten ons aardig heeft verrast. We krijgen last van heimwee als we Amsterdam uitgaan, dus daarom plannen we tegenwoordig weekendjes weg altijd in of rondom een andere stad. Na wat Europese avontuurtjes in Valencia, Bologna en Gent (yes, da’s ook best exotisch), is het tijd om die Nederlandse steden eens te ontdekken. Dus wij naar onze vriend Toine de Automan om te vragen om zijn stoerste auto voor een weekendje weg die hij nog had staan: het werd de brute Alfa Romeo Giulietta. Nu roepen veel automerken dat ze een ‘sportieve’ versie op de markt hebben, maar Alfa heeft dat met de Giulietta ook echt. We kregen een automatische (met flippers aan het stuur!) bak met een 1.6 JTDm-dieselmotor mee en dat was 100 % genieten.

untitled

Reden #1: je portemonnee

Na onlangs Rotterdam bezocht te hebben, kwamen we nu nogal random uit bij de Gelderse hoofdstad. Een beetje kiezen uit een van de ‘grotere’ Nederlandse steden en voor je het weet zit je Airbnb af te struinen op zoek naar een romantisch stekje. Boy, oh boy, hebben wij die gevonden zeg. We werden een beetje treurig van het hotelaanbod in Arnhem dus onze enige hoop was nog Airbnb. Daar vonden we dit schattiger dan schattige huisje midden in een van Arnhems hipste wijken (Klarendal). Voor de prijs hoef je het trouwens niet te laten, want voor twee nachten in het duurste Airbnb pareltje van Arnhem, ben je ongeveer evenveel kwijt als 1 nacht in een Amsterdams hotel.

screen-shot-2016-12-21-at-17-24-35

screen-shot-2016-12-21-at-17-24-27

screen-shot-2016-12-21-at-17-24-15

screen-shot-2016-12-21-at-17-23-58

screen-shot-2016-12-21-at-17-23-50

Artikel gaat hieronder verder
Reden #2: toerisme bestaat hier niet

Wij hadden van wat peoples als tip gekregen om de hippe wijk Klarendal goed te ontdekken, hier gebeurt het. Wat hier in ieder geval niet gebeurt is vroeg opstaan, want alle schattige/artisan winkels gingen pas na 12en open en laten wij nou voor eens in ons leven vroeg opgestaan zijn. Het centrum van de Arnhemse binnenstad kun je trouwens wel overslaan. Doe even snel een Google Image zoektocht en je ziet waarom. Helaas is de stad flink te grazen genomen in de Tweede Wereldoorlog, alleen de koopgoot die ervoor in de plaats is gekomen is niet best:

koningsstraat-arnhem

Daarom kun je je maar beter richten om de wijkjes daaromheen, want die zijn heerlijk ontspannen en doen op de een of andere gekke manier behoorlijk ‘Antwerps’ aan. Maar laten we eerlijk blijven, de Gelderse hoofdstad is geen enorme metropool, maar da’s ook hartstikke prima. Hier vind je heerlijke cafe’s zoals Tape (aanrader!), waar je in Amsterdam allemaal pretentieuze hipsters zou vinden, maar hier zit alles gewoon door elkaar. En dat is ook weleens fijn. Omdat we ook eens het befaamde Kröller Müller museum willen zien, pakken we in de middag onze tijger Giulietta en scheuren we de stad uit, de Veluwe op. Ook al ben jij de grootste kunsthater die er rondloopt, ga dit museum zien. Wij dopen het om als het “Louisiana” van Nederland (die hebben we in Kopenhagen bezocht) en dat is een hartstikke groot compliment.

kb_graaf_otto

4236220_569d4e555dbfc_pic

tape-arnhem

Reden #3: je waant je voor heel eventjes in Zuid-Afrika

Je rijdt met je auto dwars door een nationaal park (de Veluwe dus), voordat je bij het museum aankomt en dat is wat wij stadsmensen niet iedere dag meemaken. Het voelt heel even alsof je door de steppen van Zuid-Afrika rijdt en met een beetje geluk (en je oogjes dicht) lijken die herten verdomd veel op gnoe’s. Bij de balie van het museum vraagt de jongeman nog even plechtig of we wel weten dat de tent dicht gaat om 17:00. Het is 15:45, hoe lang denkt deze knul wel niet dat we rond willen lopen?! Ga het zien lieve mensen en spring daarna snel weer in je auto om terug te rijden voor een biertje bij Tape en een diner bij Restaurant Graaf Otto. Twee dagen Arnhem is ook wel weer meer dan genoeg, maar toch stapten we ontzettend ontspannen weer in onze Giulietta, terug naar Amsterdam. De enige winkel die wel open was die zaterdagochtend, was meteen ook de leukste in Klarendal: Boekhandel Walter. Gerund door twee jonge vrouwen die op een dag dachten “he laten we boekhandeltje spelen en ook nog eens de lekkerst koffie van Arnhem erbij verkopen”. De tent loopt nu als een tierelier en dat is te danken aan de originele collectie en het niet-stoffige-imago.

walter_boekenzaak_bar_arnhem

kroller

Arnhem, je was te gek, wij scheuren weer verder naar het volgende weekendtripje!

De adresjes:
Bier/koffie -> TAPE
Goed eten -> Graaf Otto
Boeken/originele cadeau’s -> Walter
20160506-Autovisie-NL-TP011---Tlg---_Alfa_Giulietta_-_FRO_2.jpg

    Instagram