Food & Health

We drinken al ons hele leven de verkeerde drank bij pizza


Soms heb je helemaal niet in de gaten dat je dingen verkeerd doet, maar van je fouten leer je. Zo weten we inmiddels al een jaartje of tien dat ananas écht niet op een pizza thuishoort, je een banaan eigenlijk aan de onderkant moet pellen en dat je de barman erg boos maakt als je een dure whiskey met cola mixt (sorry Donny). Maar onze laatste ‘fout’ is eigenlijk een hele fijn, want we zijn erachter gekomen dat je eigenlijk helemaal geen bier moet drinken bij pizza, maar wel Lambrusco. Nu zijn we allang voorbij het punt om de pizza als een simpel gerecht te zien, want als deze goed bereid is (zoals bij YamYam bijvoorbeeld), dan is het hemels. Maar toch dronken wij tot voor kort altijd traditiegetrouw een gele rakker bij de pizza, omdat we simpelweg niet beter wisten én dachten dat dit erbij moest.

Dit niet meer dus:

Artikel gaat hieronder verder

Hoe hebben we het licht gezien? Toen we laatst bij ons thuis een Pizza Party hielden (want waarom niet), kwam een van onze vrienden met Italiaanse roots met een paar flessen Lambrusco van Bellofresco aanzetten. Na hem eerst uitgelachen te hebben met een blikje bier in ons hand, hebben we het toch maar geprobeerd en potverdorie wat is dit een match made in heaven zeg. Peper en zout, avocado en toast, Ajax en de EL-finale en dan nu ook Lambrusco en pizza. Het leven gooit soms onverwachte dingen naar je, maar in dit geval omarmen we het met ontzettend veel plezier.

Wij kenden de Lambrusco wijn eerlijk gezegd nog wel van vroeger van familieweekenden, waar het toen vooral door de ooms en tantes omschreven werd als ‘slobberwijntje’. Maar die tijden zijn voorbij, want de Lambrusco is keihard bezig met een comeback, een beetje zoals je nu ook met jenever ziet. De wijn die wij tijdens onze Pizza Party dronken (dank nog hè Gio!) Bellofresco is zelfs alleen in Nederland gelanceerd, omdat we volgens de wijnproducent erachter, Alberto Pezzuoli, wel van een kwaliteitswijntje houden. Wij denken dat Alberto een wijs man is en dat we dit prachtige product deze zomer nog veel gaan zien!

Bellofresco is alleen trouwens online te koop én verkrijgbaar bij de betere horeca. Je drinkt Bellofresco net als de andere Lambrusco’s koud, dus bewaar ‘em in de koelkast!

Instagram