Entertainment

Dubbel yes: Netflix Nederland behoudt tóch de populaire Disney content


Sinds gisteren lopen we rond met het gevoel alsof onze BFF uit het vriendinnengroepje is gestapt, een echt rotgevoel. Maar die BFF is Disney in het verhaal en dat vriendinnengroepje is onze buddy die altijd klaarstaat: Netflix. Afijn, jullie hebben het vast ook gelezen, Disney heeft bekend gemaakt dat ze vanaf 2019 een eigen streamingdienst gaan beginnen en daarom dus hun content bij derde partijen gaan weghalen. Huilen, huilen en nog eens huilen. Maar zoals ook Star Wars nu bij Disney heel veel staartjes krijgt, krijgt ook dit verhaal een prachtig staartje. Het altijd betrouwbare Metro Nieuws heeft namelijk Netflix Nederland gesproken en zij zeggen dat er afzonderlijke afspraken staan met Disney, waardoor het betekent dat er ook na 2019 gewoon nog Disney content op het platform blijft staan. Voor elk land kan dit weer anders zijn, maar voor Nederland is dit wel even een feestje waard:

Artikel gaat hieronder verder

“Het heeft geen impact op alle Disneyfilms die we mogelijk onder aparte deals hebben staan in andere markten, we zullen op vele vlakken zaken blijven doen met de Walt Disney Company, waaronder onze bestaande deal met Marvel TV”. Laat Netflix aan Metro weten.

Potverdomme hadden ze dit niet direct kunnen zeggen bij bekendmaking gisteren? Nu hebben wij voor niets een liter ijs weggespoeld met een Chardonnay of twee (drie). Maar sinds de bekendmaking van Disney gisteren is het aandeel van het bedrijf gekelderd, we vermoeden dus dat ze Netflix om een gunst hebben gevraagd en met deze verklaring te komen. Hoe dan ook, wij gaan weer glimlachend het weekend in! (Bron Metro Nieuws)

Instagram