amsterdam Eat Hotspots

Echte pasta liefhebbers in West moeten snel naar Cantinetta

cantinetta-wine-pasta
Op het raam van Cantinetta op de Clercqstraat staat heel duidelijk ‘Wine & Pasta’ in een prachtig font. Kijk, dit is nog eens duidelijk taal waar wij van houden, want wat heeft een mens nog meer nodig?! We zijn al ongeveer honderd keer langs dit schattige zaakje in (g)Oud-West gefietst, maar hebben er pas onlangs gegeten. Yes, ieder mens maakt fouten, maar daar leer je van. Bij binnenkomst valt meteen op dat dit een Italiaan is die met z’n tijd is meegegaan.

Cantinetta-interieur-2

Artikel gaat hieronder verder

De plek is fantastisch sfeervol ingericht, met een donkere muur aan de ene kant en een bakstenen muur (lekker ‘industrieel’) aan de andere kant. Maar dan het allerbelangrijkste: de verlichting is perfect. Voor ons kan dit vaak een dik minpunt zijn bij een restaurant, als je daar met je verkering onder een soort bouwlamp van 300 watt zit te eten. De mensen van Cantinetta hebben het allemaal super informeel gehouden qua inrichting, maar nog wel zo fancy dat je er prima met een eerste (of vijfde) date naartoe kunt.

1f0bb13eb8cc3309612390f859b13843

Of we alleen naar de lampjes hebben zitten kijken, als een stel zonnebloemen? Nee, natuurlijk niet, we hebben er ook zalig gegeten. De twee woorden op het ramen laten niets aan het toeval over en dus weet je wat je hier kunt verwachten. We beginnen wel met een gedeelde selectie aan antipasti (de ‘antipasti misti), want onder andere een mozzarella uit Twente kunnen we niet laten schieten (heerlijk zacht).

Cantinetta-kitchen.

1451860261-cantinetta

Verder wijzigen de pasta’s nogal vaak, dus als wij je hier gaan lekker maken met werkelijk de lekkerste spaghetti en meat balls die we ooit hebben gegeten, zou dat flauw zijn. Wat we je wel willen zeggen: als jij van pasta houdt en bijvoorbeeld fan bent van de hippe Spaghetteria in West/Zuid en inmiddels Oost ga dan zeker ook hierheen. Het is minstens zo goed (en misschien wel beter), alleen hier kun je veel langer tafelen, omdat, nou ja, omdat je ook echt een eigen tafel hebt.

Doordat we laatst in het Belgische Leuven waren en nogal random bij een heel goed Italiaans restaurant onze liefde voor deze keuken weer terugvonden, zijn we dolbij met een zaak als Cantinetta. Hier proef je ook de liefde die in de pasta zit, want hoe simpel een ‘pastaatje’ ook kon zijn in je studenten tijd, wat ze hier maken is van een heel ander niveau.

Cantinetta
De Clercqstraat 105
Website

    Instagram